Amenda Euroins

Vânzarea Brikston Construction Solutions, anulată. Care este motivul?

10.07.2018

ADM Capital, fondul de private equity cu 20 de ani de experiență pe piețele emergente, a fost de acord să-și vândă integral acțiunile către Wienerberger AG din Austria în luna octombrie a anului 2017, iar tranzacția a fost înaintată Consiliului Concurenței din ţara noastră pentru procesul de evaluare si aprobare. În urma corespondenței cu Consiliul Concurenței din România, ADM Capital și Wienerberger au anulat vânzarea firmei Brikston Construction Solutions S.A.

Anthony Stalker, Partener al ADM Capital, a comentat: „Ca fond de private equity orientat spre dezvoltare, ne-am concentrat întotdeauna asupra creșterii cifrelor de afaceri si profitabilitatii companiilor noastre. Brikston a înregistrat o creștere puternică sub ADM Capital și a îmbunătățit profitul operațional cu mai mult de 75% in ultimii patru ani. Împreună cu echipa de management, vom fi dedicați creșterii ulterioare a companiei Brikston prin mijloace organice și anorganice”.

Înființată în anul 1967 ca entitate de stat și privatizată în 1994, Brikston este un producător de cărămidă din România.

Compania ofera industriei de construcții un portofoliu extins de produse constând din blocuri ceramice, cărămizi pline, caramizi pentru fațade, tigle ceramice și produse decorative în diverse culori și dimensiuni. Cu sediul în Iași, compania a realizat vânzări de aproximativ 19 milioane de euro în anul 2017, avand o rețea de distribuție dezvoltata prin care vizează o mare parte din teritoriul ţării noastre, precum și exporturi către Republica Moldova și Ucraina.

 

 

 

Citiți și despre: