Stiri: Constructii

Intesa Sanpaolo Bank sustine SUPERCOM SA.

Vânzarea TeraSteel şi Wetterbest, aprobată de Comisia Europeană

14.01.2021

Vânzarea TeraSteel şi Wetterbest. Comisia Europeană a aprobat tranzacţia de vânzare a TeraSteel şi Wetterbest către Grupul Kingspan. TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcţii, a anunţat în iulie 2020 că a încheiat un acord cu irlandezii de la Kingspan Group în vederea vânzării diviziei Steel, divizie estimată la 410 milioane lei.

Vânzarea TeraSteel şi Wetterbest. Anunţul făcut de TeraPlast

”Comisia Europeană a avizat, în data de 12 ianuarie, tranzacţia de vânzare a TeraSteel şi Wetterbest către Grupul Kingspan. Grupul TeraPlast a fost informat de această aprobare de către avocaţii care s-au ocupat de notificarea tranzacţiei. Pentru finalizarea tranzacţiei mai este necesară primirea avizului din partea Comisiei pentru Protejarea Concurenţei din Serbia. Grupul estimează că va primi acest aviz la jumătatea lunii februarie”, a anunţat compania.

Vânzarea TeraSteel şi Wetterbest. După primirea avizului din partea autorităţilor sârbeşti, va fi stabilită şi plătită valoarea tranzacţiei.

Grupul TeraPlast a anunţat, în iulie 2020, vânzarea diviziei Steel către Kingspan Group. Divizia Steel a Grupului cuprinde liniile de afaceri operate prin:

  • TeraSteel SA (România)
  • TeraSteel D.O.O. (Serbia)
  • Wetterbest SA (România)

Alte două tranzacţii

Alte două tranzacții ale Grupului TeraPlast aşteaptă avizul de la Consiliul Concurenţei din România. Acestea vizează vânzarea liniei de business profile de tâmplărie a TeraPlast SA, respectiv achiziţia pachetului majoritar al producătorului de ambalaje flexibile Somplast SA.

Vânzarea TeraSteel şi Wetterbest. TeraPlast a înregistrat în primele nouă luni un profit net în creştere cu aproape 79%, de 60,28 milioane lei, şi o cifră de afaceri de 816,2 milioane lei, mai mare cu 14%, faţă de perioada similară a anului 2019.

Citeşte şi Cele mai mari salarii din România pe domenii