Stiri: Retail

Vanzari de telefoane OLX

Câți români își vând telefonul pe OLX?

07.11.2018

În fiecare an, românii scot la vânzare peste 1.8 milioane de telefoane mobile, pe site-ul de anunțuri OLX. Dintre aceștia, 41.71% îsi vând telefonul pentru a-și cumpăra un dispozitiv mai performant.

Vânzări de telefoane pe OLX:

• Anual, peste 400.000 de români își vând telefonul mobil pe OLX
• Peste 1.8 milioane de anunțuri noi sunt publicate anual în categorie
• Samsung, IPhone și Huawei sunt cele mai căutate branduri

Astfel, conform datelor OLX, nu mai puțin de 400.000 de români își scot, în fiecare an, la vânzare telefonul mobil. Ofertele lor generează peste 18 milioane de contactări din partea potențialilor cumpărători. Aceștia aleg să-și cumpere un telefon la mâna a doua datorită prețului accesibil, dar și a posibilității de a negocia direct cu vânzătorul.

Vânzări de telefoane OLX: Un trend ascendent

În ultimii ani, trendul este unul puternic ascendent. Pentru anul 2018, OLX estimează o creștere cu 30% a categoriei, care este și cea mai puternică din secțiunea “Electronice și electrocasnice”.

“Românii își fac constant upgrade la telefonul mobil, iar acest lucru ajută la punerea în circulație a unor telefoane mobile foarte bune, la prețuri accesibile. Lunar, utilizatorii noștri publică peste 190.000 de anunțuri noi, iar numărul în creștere de anunțuri noi de pe platformă este susținut și de o varietate mare de branduri și modele. Ultimele lansări de pe piața de smartphones au adus și pe OLX un val de telefoane mobile de ultimă generație”, a declarat Paul Neagoe, Business Manager OLX România.

Conform unui sondaj realizat în categoria “Telefoane” în perioada 1 – 15 octombrie, 41.71% dintre respondenți au afirmat că își pun la vânzare telefonul mobil pentru a-și putea achiziționa un telefon mai performat.

Vânzări de telefoane OLX: Foarte mulți cumpărători

Totodată, 26.95% dintre utilizatori preferă site-ul de anunțuri OLX întrucât este o platformă ușor de folosit pentru astfel de tranzacții. În același timp, 25.78% sunt mulțumiți de faptul că au acces la foarte mulți cumpărători.

Studiul mai arată că 23.53% dintre utilizatori declară că produsele lor se vând foarte repede prin intermediul OLX.

Vânzări de telefoane OLX: Perioada medie de vânzare

Perioada medie prin care un telefon este vândut pe OLX este în medie de 12 zile pentru telefoanele Samsung și iPhone și 13 zile pentru telefoanele Huawei.

OLX este considerată cea mai bună sursă de telefoane mobile datorită prețului, care le permite să-și cumpere un telefon performant la un preț accesibil:

  • 71.69% dintre respondenții sondajului au declarat că aleg OLX pentru că prețul este mai mic decât în magazine
  • 44.78% dintre ei, posibilitatea de a negocia prețul telefonului este un factor decisiv
  • 32.83% dintre utilizatori aleg OLX pentru posibilitatea de a cumpăra un telefon de la cineva din același oraș
  • 26.10% aleg OLX pentru că au multe opțiuni dintre care să aleagă

Topul celor mai căutate branduri de telefoane mobile este condus de Samsung. Pe locul al II-lea se află iPhone, fiind urmat de Huawei.

Vânzări de telefoane OLX: Prețuri

În ceea ce privește prețurile, media variază pentru fiecare brand în parte. Astfel, costurile pentru telefoanele din categoria iPhone, prețurile ajung la 1,450 lei. Pentru Samsung, acestea ajung  la 954 lei și la 835 lei pentru Huawei.

“Categoria de telefoane mobile este de departe cea mai atractivă pentru utilizatorii OLX pasionați de tehnologie, atât pentru vânzare, cât și pentru cumpărare. Drept dovadă, anul trecut românii au listat de 20 de ori mai multe telefoane în comparație cu numărul televizoarelor scoase la vânzare și de 8 ori mai multe telefoane mobile decât laptopuri. Până la finalul anului 2018, estimăm o creștere de 30% a categoriei, care reflectă apetitul mare al românilor pentru telefoanele performante, dar și dorința lor de a fi la curent cu trendurile”, adaugă Paul Neagoe.

Citește și S-a lansat programul WiFi4EU