Slide

Stiri: IT&C

Vânzări în creştere pentru EuroGsm

02.04.2015

EuroGsm a înregistrat anul trecut vânzări în creştere pe întreg portofoliul de produse, cele mai mari creşteri fiind  raportate pe segmentul tabletelor și al accesoriilor. Vânzările de tablete au crescut cu 30% anul trecut, comparativ cu 2013, acestea fiind produsele cu cea mai mare creștere din portofoliul EuroGsm, în timp ce segmentul accesoriilor a înregistrat vânzări cu 10% mai mari față de 2013.

„Apetitul tot mai mare al românilor pentru comunicarea mobilă, determinată de multitudinea aplicațiilor mobile existente în piață, atrage după sine nevoia achiziționării unor terminale tot mai competitive, respectiv folosirea tot mai intensă a serviciilor de date mobile. Există, de asemenea, o creștere a pieței de gadget-uri, precum și o creștere în zona de accesorii inteligente, care încep să devină un produs utilizat de tot mai multă lume”, a declarat Zoltan Halmai, director comercial EuroGsm.

În ceea ce privește serviciile Orange comercializate, reprezentantul EuroGsm spune că în 2014 acestea au crescut cu 5% față de anul anterior, cea mai mare cerere fiind înregistrată la serviciile Orange TV, care aproape s-a dublat comparativ cu anul precedent, urmate de serviciile de date și apoi voce.

În 2014, pe platforma online a companiei, tendința a fost de creștere constantă, retailerul înregistrând vânzări de aproximativ 2,5 ori mai mari față de cele din 2013, respectiv de aproximativ 10 ori mai mari comparativ cu vânzările din 2012.

Anul trecut, numărul de vizitatori pe site s-a dublat față de 2013, cele mai căutate produse din oferta retailerului fiind telefoanele de vârf, precum Samsung Galaxy S4 sau Galaxy S5. În ultima parte a anului, accesoriile pentru telefoane și accesoriile de protecție sau gadget-urile din categoria ceasurilor inteligente au devenit, de asemenea, foarte populare în rândul vizitatorilor online ai EuroGsm.

În offline, rețeaua națională de magazine EuroGsm a fost vizitată, în medie, de aproximativ 250.000 de clienți în fiecare lună a anului trecut, cele mai comercializate produse fiind smartphone-urile Samsung și Orange, urmate de tabletele Vonino și Allview. În materie de accesorii, în topul vânzărilor au fost husele și tocurile, cardurile de memorie și acumulatorii.

„Pentru anul acesta, estimăm menținerea vânzărilor la telefoane mobile, însă cu o modificare a structurii, în sensul creșterii segmentului smartphone, precum și menținerea tendinței crescătoare la vânzările de tablete și abonamente de date Orange. În plus, ne așteptăm la o creștere de cel puțin 20% la accesorii și gadget-uri față de anul 2014”, a mai spus Zoltan Halmai.

Retailerul vizează creșterea vânzărilor anul acesta, pe fondul creșterii categoriilor de smartphone-uri de  4 inch, tablete de 7 și 8 inch, respectiv telefoane dual-SIM. În ceea ce privește accesoriile de protecție – și acestea vor înregistra o creștere, fiind, de obicei, achiziționate de clienți odată cu telefoanele.