Stiri: IT&C

Vânzări în creştere pentru Oktal.ro, în 2013

17.02.2014

Magazinul online Oktal.ro a înregistrat anul trecut un avans de 400% al vânzărilor de smartphone-uri, românii făcând astfel trecerea de la telefoanele obişnuite la cele inteligente. Printre cele mai bine vândute telefoane se numără LG Nexus 4 E960, Samsung Galaxy S4 şi Nokia Lumia 520.

“Românii au făcut trecerea de la telefoanele obişnuite la cele inteligente, cu funcţionalităţi avansate şi capabilităţi performante, menite să le uşureze tot mai mult viaţa. Nevoile oamenilor de a socializa într-un mod facil, fără obstacole, dar şi cerinţele acestora de a avea o experienţă de fotografiere îmbunătăţită, care să surprindă într-un album cele mai frumoase amintiri, a determinat creşterea vânzărilor de smartphone-uri cu 400% în anul anterior”, a declarat Dan Dumitrescu, manager general al Elka-Oktal Group, companie care deţine magazinul online Oktal.ro.

De asemenea, electrocasnicele mici au cunoscut o creştere de 300% a vânzărilor, cele mai bine comercializate produse fiind aspiratoarele şi diversele aparate pentru gătit, roboţii de bucătărie, blenderele şi maşinile de tocat.

Vânzările de tablete au avut un avans de 200%, în condiţiile în care utilizatorii români se aliniază trendurilor din străinătate şi caută să achiziţioneze produse performante, Samsung Google Nexus 10 fiind tableta cea mai bine vândută.

 “Datorită creşterilor masive avute pe aceste categorii de produse, dar şi mulţumită rezultatelor peste aşteptări realizate cu ocazia Black Friday 2013, când am avut un volum de vânzări de 1,5 milioane de euro, am reuşit ca anul trecut să urcăm cifra de afaceri cu 30%. Au contat, bineînţeles, şi sărbătorile de iarnă, când am avut vânzări cu 30% mai mari faţă de aceeaşi perioadă din 2012”, a explicat Dan Dumitrescu.

Anul trecut, magazinul online a procesat 25.000 de comenzi, iar pentru 2014, compania îşi propune să consolideze imaginea pe piaţa de comerţ electronic şi să lărgească şi să îmbunătăţească portofoliul de produse şi servicii.