Stiri: Sanatate

Vânzări în creştere pentru Roche în primul trimestru al anului

15.04.2014

Grupul farmaceutic Roche a înregistrat în primul trimestru al acestui an o creştere de 6% a vânzărilor, la 11,49 miliarde franci elvețieni. Avansul a fost susţinut de cererea mare pentru medicamentele destinate tratamentului cancerului și bolilor autoimune.

 “Atât Divizia de Farmaceutice, cât și cea de Diagnostic au înregistrat creșteri solide ale vânzărilor în primul trimestru. În mod special, mă bucur să văd că noile noastre medicamente lansate recent pentru tratamentul cancerului de sân HER2 pozitiv au avut rezultate foarte bune. Pe de altă parte, o dată cu achiziția companiei IQuum, vom continua să ne întărim portofoliul de diagnostic molecular cu teste specifice segmentului “point of care”. Luând în considerare rezultatele noastre din primul trimestru, sunt convins că ne vom îndeplini obiectivele stabilite pentru acest an.”, a declarat Severin Schwan, CEO al Roche.

Compania a anunţat că vânzarile Diviziei de Farmaceutice a Roche au avansat cu 4%, în primele trei luni ale anului 2014, la o rată de schimb constantă, ajungând la 9,04 miliarde de franci elvețieni.

Pentru acest an, Roche estimează o creștere a vânzărilor de aproximativ 5 procente, la o rată de schimb constantă și o creștere a dividendelor.