Slide

Stiri: Sanatate

Vânzări în creştere pentru Roche, în primul trimestru

23.04.2015

Grupul farmaceutic elvețian Roche a înregistrat o creștere a vânzărilor globale în primul trimestru al anului 2015 de 5%, la o rată de schimb constantă, ajungand la 11.833 milioane de franci elveţieni datorită cererii crescute pentru medicamentele destinate tratamentului cancerului și bolilor autoimune.

“Am început anul cu o creştere solidă şi cu estimări bune referitoare la produsele nou lansate. În mod special, sunt încântat de creşterea continuă a cererii pentru medicamentele destinate cancerului de sân, precum şi pentru produsele noi. Astfel, suntem pe drumul cel bun în a ne îndeplini obiectivele stabilite pentru acest an”, a afirmat Severin Schwan, CEO Roche Group.

La începutul anului 2015, ca urmare a modificării cursului de schimb de către Banca Naţională a Elveţiei, francul elveţian a înregistrat o apreciere faţă de restul monedelor, în particular faţă de euro. Impactul monedei euro, mai slabă, a fost compensat de aprecierea dolarului. Per total, variaţiile de curs valutar au avut un impact negativ de 2 puncte procentuale asupra creşterii vânzărilor în primul trimestru.

Vânzarile Diviziei de Farmaceutice a Roche au crescut cu 4% în primele trei luni ale anului 2015, la o rată de schimb constantă, ajungând la 9.322 milioane de franci elvețieni. Această creștere s-a datorat în special medicamentelor destinate ariei oncologiei si bolilor autoimune. Vânzările au înregistrat o creştere de 6% în Statele Unite, 1% în Europa şi o scădere cu 2% în Japonia.

Linia de cercetare și dezvoltare a Diviziei de Farmaceutice a avur progrese deosebite în domeniul oncologiei, imunoterapiei şi oftalmologiei. Studiile clinice au demonstrat rezultate pozitive în cazul a noi tratamente destinate limfomului non Hodgkin şi cancerului pulmonar, iar noi medicamente pentru oncologie şi oftalmologie au fost aprobate de către autorităţile de reglementare.

În primul trimestru al anului 2015, vânzările Diviziei de Diagnostic au crescut cu 6%, la o rată de schimb constantă, ridicându-se la 2.511 milioane de franci elvețieni, în principal datorită cererii susţinute din aria de imunodiagnostic: Vânzarile Professional Diagnostics şi Diabetes care crescut cu 6%, respectiv 1%. Cele mai mari avansuri au fost cele ale Molecular Diagnostics (10%) şi Tissue Diagnostics (14%).

Pentru anul 2015, Roche prognozează o creștere a vânzărilor de o singură cifră, la o rată de schimb constantă, precum și o creștere a dividendelor în franci elveţieni.