Stiri: Stiri

Vânzări în scădere pentru Romgaz în primele noua luni

30.10.2013

Romgaz Mediaş a raportat vânzări în scădere cu 10 procente pentru primele nouă luni din an. În intervalul ianurie-septembrie vînzarea de gaze a adus venituri de 2,58 de miliarde de lei, de fapt cu 10 la sută mai puţin comparativ cu aceeaşi perioadă de anul trecut.

Din vânzarea de gaze din producţia internă compania a avut în primele nouă luni venituri de 1,86 miliarde de lei, cu 2,8% mai mult comparativ cu 1,81 miliarde de lei în aceeaşi perioadă a anului trecut. Veniturile din vânzarea gazelor de import au scăzut însă de 2,4 ori, de la 848,4 milioane de lei, la 354 milioane de lei, noteaza Ziarul Financiar in editia sa electronica.

Statul roman vrea sa vândă pe bursă 15 procente din acţiunile Romgaz la tarife cuprinse între 21 si 32 de lei pe titlu, cu ceva estimari urmând a se obţine între 1,38 miliarde de lei si 1,85 miliarde de lei. Romgaz este controlat de Departamentul pentru Energie, care deţine 85% din acţiuni. Fondul Proprietatea are o participaţie de 14,99%, conform sursei citate.

Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz SA (SNGN Romgaz SA), cu sediul central în Mediaș, este cel mai mare producător de gaze naturale din România. Obiectul de activitate principal al societății este extracția hidrocarburilor. Compania Romgaz este o societate pe acțiuni, în care statul, prin Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, este acționar majoritar al societății deținând 85,01% din acțiuni, iar Fondul Proprietatea — 14,99%.

Sursa: Ziarul Financiar