Vanzari McDonald’s Romania

Rezultate excepţionale pentru McDonald’s în România

15.05.2020

Vânzări McDonald’s România. Premier Capital plc, compania care deţine McDonald’s în România şi în alte cinci ţări europene, a raportat, în 2019, un profit înainte de taxe în valoare de 28 de milioane de euro. Rezultatul este în creştere comparativ cu cele 23 de milioane de euro înregistrate în 2018. De asemenea, compania a înregistrat o creştere de 16,2% a cifrei de afaceri, cu venituri de 341 de milioane de euro.

Vânzări McDonald’s România. Premier Capital deţine 8.800 de angajaţi în 156 de restaurante din:

  • Estonia
  • Grecia
  • Letonia
  • Lituania
  • Malta
  • România

Vânzări McDonald’s România. 131 de milioane de clienţi

Aceştia au servit 131 de milioane de clienţi anul trecut, cu 11 milioane mai mulţi decât în 2018. Astfel, s-a înregistrat un nou record pentru grup.

Toate ţările în care grupul este prezent au raportat creşteri semnificative. Cel mai mare avans l-a avut Grecia, cu o creştere de 23,4%, urmată de România cu 18,7%.

Pe următoarele locuri se află:

  • Letonia (12,2%)
  • Lituania (10,1%)
  • Estonia (8,2%)
  • Malta (7,6%)

Vânzări McDonald’s România. Restaurante noi

Premier Capital a deschis, în 2019, 12 noi restaurante. Dintre acestea, şapte sunt în România, unul în Letonia şi trei în Grecia.

„Rezultatele excelente din 2019 se datorează echipelor care şi-au depăşit obiectivele prin strategiile eficiente de business din fiecare piaţă. Acestea ne-au permis să începem anul 2020 de pe o poziţie de forţă, pregătiţi să luăm rapid măsurile necesare pentru a ne reduce cheltuielile, a stabiliza businessul şi a ne proteja angajaţii şi clienţii. Echipa de management este în permanentă legătură cu businessul nostru din fiecare ţară, oferind suport de fiecare dată când este nevoie”, a declarat Victor Tedesco, chief executive officer, Premier Capital.

În plus, două restaurante au fost închise în reţea, iar alte 32 au fost remodelate pentru a le putea oferi clienţilor noile beneficii aduse de sistemul Experience of the Future, kiosk-urile de comandă şi servirea la masă, ajungând la un total de 97 de restaurante cu EOTF implementat.

De asemenea, până la finalul anului 2019, 87 dintre restaurantele reţelei ofereau serviciul de livrare McDelivery.

Vânzări McDonald’s România. Estimări pentru 2020

Estimările pentru 2020 au fost influenţate de pandemia de coronavirus. Întreaga activitate a restaurantelor a fost adaptată conform reglementărilor aplicate de către autorităţile din fiecare ţară.

Unele restaurante au fost închise temporar, însă cele mai multe continuă să servească prin serviciile McDelivery, McDrive şi comandă la pachet.

Totodată, au fost implementate măsuri pentru eficientizarea costurilor, iar bugetul pentru investiţii este în proces de revizuire. La începutul lui 2020, grupul avea în plan inaugurarea a 12 noi restaurante în reţea. Pentru moment, în plan a rămas deschiderea a cinci dintre ele.

Strategia de dezvoltare

„Planurile ambiţioase implementate încă de la începutul lui 2019 ne-au permis să avem un an excelent din punct de vedere al business-ului. Pentru noi, 2019 a însemnat creşterea familiei McDonald’s în România cu 500 de colegi noi, inaugurarea a şapte noi restaurante şi peste 230.000 de oaspeţi care ne-au trecut pragul zilnic. Suntem în proces de regândire a strategiei de dezvoltare pentru anul 2020, însă cu siguranţă ne vom păstra aceeaşi promisiune de a fi cât mai aproape de comunităţile din care facem parte şi de a le oferi clienţilor noştri produse proaspăt pregătite, în cel mai accesibil mod pentru ei şi în cele mai sigure condiţii”, a declarat Daniel Boaje, director general Premier Restaurants România.

Citeşte şi Ikea îşi redeschide magazinele începând cu data de 15 mai 2020