Vola.ro numar clienti - planurile agentiei de turism

Vânzări record pentru Vola.ro

18.07.2018

Agenţia de turism online Vola.ro confirmă creșterea accelerată pentru primele 6 luni ale anului 2018. Astfel, în prima jumătate a anului agenţia a raportat o cifră de afaceri de 4,2 milioane de euro, în creștere cu 18,5% față de aceeași perioadă a anului trecut. Pentru întregul an 2018, compania estimează o cifra de afaceri de 8,6 milioane de euro și un volum al tranzacțiilor intermediate de 80 milioane de euro.

„Am avut unul din cele mai bune semestre din istoria companiei, punctând recorduri de vânzări și o creștere care a accelerat în lunile recente. Avem în momentul acesta cea mai completă tehnologie de căutare de bilete de avion, o platformă de rezervări robustă și un serviciu de relații cu clienții în care continuăm să investim. În contextul investițiilor în marketing și tehnologie, dar și al insolvenței sau ieșirii de pe piață a unor competitori (Paravion, Tripsta) suntem într-o continuă consolidare a cotei de piață și, în 2018, estimăm o creștere de peste 30%. Pentru finalul anului, pregătim un produs unic pe piață biletelor de avion care se potrivește perfect cu misiunea Vola.ro: să simplificăm procesul achiziției de servicii turistice prin inovații tehnologice”, a declarat Daniel Truică, CEO și unul dintre fondatorii Vola.ro.

Lunile mai și iunie au adus o creștere accelerată pentru afacerile Vola.ro. Luna mai a adus un avans de 21,3% față de aceeași perioada a anului anterior, iar luna iunie a adus un avans de 32% față de anul trecut. De altfel, în luna mai 2018, Vola.ro a înregistrat peste 32.000 bilete de avion vândute, fiind pentru prima dată când s-a depășit pragul lunar de 30.000 de bilete.

Estimări pentru întregul an

Până la finele anului 2018, Vola.ro estimează că va avea o creștere de peste 30% față de 2017 iar la un volum de tranzacții intermediate de peste 80 de milioane de euro va fi cea mai mare companie de travel din România. Echipa Vola.ro are în prezent 100 de angajați, cel mai numeros departament fiind cel de Relații cu Clienții.

2018 se arată a fi un an promițător pentru călătoriile românilor, numai pe Vola.ro înregistrându-se peste 170.000 de bilete de avion vândute. Cel mai ieftin bilet de avion a costat 6 euro de persoană iar destinația călătoriei a fost Bruxelles. Cel mai scump bilet de avion în prima jumătate a anului a costat 6000 de euro și a avut ca destinație Washington. Rezervarea cea mai scumpă a costat aproape 10.000 euro și a inclus 4 bilete de avion cu destinația finală Toronto.

Destinaţia preferată

Cea mai solicitată destinație pentru biletele de avion cumpărate în prima jumătate a anului rămâne București, urmată de Londra, Cluj, Iași, Milano, Roma, Bruxelles și Paris. O creștere dinamică au înregistrat destinațiile Israel, Cipru dar și Canada. Prețul mediu pentru biletele interne a fost de 94 euro și pentru biletele externe a fost de 160 euro.

„Prezența companiilor low cost și creșterea numărului de zboruri au generat o efervescență pe principalele aeroporturi din România. În ceea ce privește vacanțele estivale, românii sunt în căutarea unor noi destinații pe lângă cele deja consacrate. Noile opțiuni care au reieșit din statisticile noastre sunt Israel – Tel Aviv și Cipru”, a declarat Claudia Tocilă, Marketing Manager Vola.ro.

 

 

 

 

Citiți și despre: