Stiri: Constructii

Vânzările Temad Co vor avansa cu 8% în acest an

12.06.2014

Vânzările Temad Co, importatorul şi distribuitorul de produse auxiliare pentru construcţii şi industrie, vor avansa în acest an cu 8%, potrivit estimărilor companiei. Anul trecut, cifra de afaceri înregistrată s-a ridicat la 25 de milioane de euro, în creştere cu 2% comparativ cu rezultatul din 2012, în timp ce profitul a ajuns la ,4 milioane de euro.

„În 2014 estimăm o creştere a vânzărilor de 8% susţinută de o revenire a pieţei de construcţii, atât în domeniul construcţiilor civile cât şi în cel industrial. De asemenea, sectorul amenajărilor şi renovărilor sau reabilitărilor va înregistra o creştere semnificativă, cu un impact pozitiv în vânzările de materiale de construcţii”,  a declarat Florin Madar, Director General Temad Group.

Temad Co aniversează în acest an 20 de ani de activitate pe piaţa din România, compania începându-şi activitatea de distribuţie într-un spaţiu modest cu doar patru angajaţi.

Compania s-a dezvoltat puternic la nivel naţional, în următorii ani, atât numărul angajaţilor, cât şi vânzările înregistrând creşteri importante. Astfel, numărul de angajaţi a ajuns la 279 în 2014, în timp ce afacerile Temad au crescut de la 1,28 milioane de euro în 1999 la 25 milioane, anul trecut.

La ora actuală, distribuitorul deţine 14 filiale cu depozite locale şi un portofoliu de peste 3.000 de articole, care este format din 27 de mărci internaţionale şi proprii.

În plus, în luna mai a anului 2012, compania a deschis o fabrică de prelucrare a profilelor din aluminiu pentru placări şi pardoseli, proiectul fiind realizat cu sprijinul Programului Operaţional Sectorial „Creşterea competitivităţii economice” şi a avut un buget de 250.000 euro.

Din 2013, fabrica are o producţie anuală de 1 milion de metri liniari de profile de aluminiu.

Anul trecut, compania şi-a extins activitatea prin crearea propriilor centre de producţie şi fondarea grupului de firme Temad, care acum cuprinde: Temad Energie – centrală fotovoltaică, Temad Producţie – fabrică de plasă de fibră de sticlă şi Temad Co – importator şi distribuitor naţional de produse auxiliare pentru construcţii şi industrie.

În plus, tot anul trecut, compania a pus bazele Temad Energie prin construirea centralei fotovoltaice de la la Raşnov – Braşov, după o investiţie de 3,5 milioane de euro.