Stiri: Companii

Vânzările Wilo România au crescut la 19,5 milioane euro, în 2014

20.05.2015

Grupul Wilo a înregistrat o creştere constantă a afacerilor, în urma investiţiilor realizate în dezvoltarea tehnologiilor şi eficientizare. Astfel, la nivel de grup, Wilo a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 1,23 miliarde euro.

Filiala din ţara noastră a vândut în 2014 pompe și sisteme de pompare în valoare de 19,5 milioane euro, confirmând creșterea constantă în ultimii cinci ani și depășirea cifrei de afaceri realizată înainte de criza economică din anul 2008. Cifra de afaceri din 2014 este cu 37% mai mare decât cea a anului precedent, consolidând astfel poziția de leader pe piața locală în acest sector de activitate.

“Investițiile în dezvoltarea tehnologiilor pentru a crea soluții din ce în ce mai eficiente au contribuit la creșterea constantă a cifrei de afaceri pentru Grupul WILO. În România, vânzările Wilo de pompe și sisteme de pompare au crescut în 2014 cu 37% față de anul trecut,” a afirmat Alin Gorga, directorul general al companiei Wilo România, joia trecută, la evenimentul de prezentare a rezultatelor companiei.

Cu această ocazie, SkyTower și Wilo România au deschis porțile subsolului tehnic al celei mai înalte clădiri de birouri din România – 137 metri de business – pentru o demonstrație a sistemelor de pompare a apei.

Totodată, în cadrul evenimentului au fost prezentate și perspectivele de dezvoltare și investiții pentru 2015 și pentru viitor.

Anul trecut, compania a investit circa 50,6 milioane de euro în proiecte de cercetare – dezvoltare.

Una dintre direcțiile de investiții prioritare este reprezentată de dezvoltarea soluțiilor tehnologice care contribuie la diminuarea semnificativă a consumului de energie electrică în procesul de funcționare a pompelor și a sistemelor de pompare și implicit la protejarea mediul şi reducerea constantă a emisiilor de CO2.

„În contextul în care, la nivel mondial, peste două treimi dintre operatorii din sectorul managementului clădirilor utilizează în prezent pompe care consumă mai multă energie decât este necesar şi recomandabil, iar pompele de apă sunt responsabile pentru aproximativ 10% din consumul de energie, Grupul Wilo a demarat programul WILO Energy Solutions care oferă suport și consultanță profesionistă pentru înlocuirea pompelor vechi cu cele de înaltă eficiență”, au precizat reprezentanţii companiei.