Stiri: Energie

Vast Resources a înregistrat creșteri record în ultima parte a anului 2016

22.02.2017

Compania britanică Vast Resources a înregistrat recorduri importante în perioada octombrie-decembrie 2016, în ceea ce privește atât cantitățile de cupru și zinc extrase din mina de la Mănăila, cât și optimizarea costurilor.

În ultimele trei luni ale anului trecut compania a reușit să sporească producția concentratului de cupru cu 44% și cea a concentratului de zinc cu 371%, în comparație cu același interval din 2015. În plus, costurile de producție au fost și ele reduse cu 40%, ajungând la suma de 901 $/tonă (de la peste 1,500 $/tonă în aceeași perioadă din 2015).

„Vast Resources a investit pe tot parcursul anului 2016 în modernizarea și eficientizarea operațiunilor de la mina din Mănăilă și rezultatele nu au întârziat să apară. Cu toate că am întâmpinat și multe obstacole, precum condiții de vreme extremă, am încheiat cu succes ultimul trimestru al anului trecut, ceea ce ne-a motivat să continuăm investițiile și în 2017,” a declarat Andrew Prelea, Președinte și Director Executiv al Vast Resources România.

Pentru Vast Resources, vești bune vin și din județul Bihor, acolo unde compania a încheiat în luna noiembrie programul de forare pentru explorarea iazurilor de decantare de la Fâneața. Astfel, britanicii pot începe studiile de fezabilitate.

„În 2016 am înregistrat progrese importante în ceea ce privește sub-licențierea minei din Băița Plai și sperăm că vom rezolva acest aspect în prima jumătate a anului 2017. Această licență ne-ar permite să punem în funcțiune o altă mină în România, ceea ce înseamnă creșterea locurilor de muncă în aceste zone monoindustriale și, bineînțeles, investiții importante” a mai declarat Andrew Prelea.

Obiectivele principale ale companiei pentru România în acest an sunt continuarea procesului de modernizare și extinderea minei de polimetalice de la Mănăila, dar și începerea lucrărilor în mina din Băița Plai, respectiv demararea programului de ecologizare a iazurilor de decantare din Fâneața.

Vast Resources a anunțat, deja, că va investi cea mai mare parte din cele 8 milioane de dolari obținute prin vânzarea unor active din Zimbabwe, în proiectele sale din România.