Vast Resources anunţă creșteri importante în România

01.08.2017

Cel de-al doilea trimestru al acestui an s-a încheiat cu succes pentru compania minieră Vast Resources, care a anunţat noi recorduri pentru mina pe care compania o administrează în ţara noastră în județul Suceava. Conform ultimelor date publicate, în perioada aprilie – iunie 2017 au fost înregistrate creșteri semnificative în ceea ce privește numărul de tone măcinate, cantitatea de minereu procesat, cantitatea de concentrat produs, dar și profilul general de producție.

În cazul minei de la Mănăila, județul Suceava, Vast Resources a raportat creșteri cu 41% a minereului extras și cu 54% a minereului măcinat, comparativ cu primele trei luni ale anului. De asemenea, cantitatea de concentrat de cupru produs în această mină a crescut și ea cu 57%, iar în cazul concentratului de zinc, a cărui producție a început în a doua jumătate a anului trecut, specialiștii companiei au reușit să crească nivelul concentratului din minereul extras cu 51%.

Tot în acestă perioadă a fost pusă în funcțiune și o linie de gravitație a cărei scop este acela de a recupera un concentrat de pirită ce conține aur și argint, în cantități reduse.

„Cel de al doilea trimestru a fost unul extrem de bun pentru linia noastră de producție, în ciuda faptului că au existat și perioade cu ploi abundente. De asemenea, rezultatele sunt cu atât mai îmbucurătoare cu cât activitatea de la această mină s-a desfășurat în paralel cu procesul de dezvoltare a carierei, ale cărui obiective sunt creșterea și optimizarea producției. Cu alte cuvinte, activitățile de modernizare ce vizează reducerea costurilor de exploatare și construirea unui portofoliu de operațiuni miniere sustenabile pe termen lung nu interferează cu activitatea de zi cu zi a minei”, a declarat Andrew Prelea, Președinte și Director Executiv al Vast Resources România.

Rezultatele bune raportate la mina suceveană se datorează, în mare parte, management-ului local și personalului care implementează sistemele de reconstrucție a circuitelor de măcinare și a stației de flotare, în care Vast Resources a început să investească în acest semestru. Obiectivul investițiilor, care vor fi încheiate în această vară, este de a atinge o rată de execuție constantă de 15.000 de t/lună până în septembrie 2017.

În plus, compania continuă studiul de fezabilitate care are rolul de a indica cea mai eficientă modalitate de recuperare a metalelor pe care iazul de decantare din zona Fâneața le conține.

„Potențialul identificat de noi în această țară, dar și cultura minieră pe care o au localnicii de aici au pus România în topul listei de priorități a investițiilor pe care Vast Resources își propune să le facă. Astfel, vom continua să investim în modernizarea minei din Suceava, în testarea iazului de decantare din Bihor, vom continua procesul de forare de la Cârlibaba și vom începe forarea la Piciorul Zimbrului și Măgura Neagră, în vederea creării unui nou complex metalurgic regional”, a adăugat Andrew Prelea.

 

 

Citiți și despre: