Stiri: Energie

Vast Resources încheie cu succes prima fază a acordului cu Mercuria Energy

25.03.2018

Vast Resources anunță încheierea cu succes a primei faze a acordului de finanțare semnat la începutul acestui an cu Mercuria Energy Trading. Conform planificării, din cele 4 milioane de dolari achitate în luna martie, 1,6 milioane de dolari vor fi alocați restituirii unei părți din împrumutul oferit de Sub Sahara Goldia Investments (SSGI) în cursul anului trecut, iar restul sumei va fi investită în totalitate în proiectele din România.

Prin încheierea acestei prime faze a acordului, Vast Resources va aloca 2,6 milioane de dolari pentru dezvoltarea minelor pe care le administrează în județele Suceava și Bihor. Prioritatea din acest an a companiei rămâne construcția complexului metalurgic din apropierea minei sucevene, al cărei scop este de a contribui la reducerea costurilor de transport, eficientizarea întregului proces și creșterea capacității de producție.

„Investițiile continue pe care Vast Resources le face la mina din Mănăila sunt rezultatul muncii și dedicării echipei noastre din România. Prin colaborarea cu echipa executivă am reușit să demonstrăm că sectorul minier românesc este o afacere viabilă pe termen lung, care acum este validată de o instituție multinațională. Așteptăm cu nerăbdare să dezvoltăm proiectele din România și să investim în continuare în modernizarea minei din Mănăila, căutând noi oportunități și contribuind la restabilirea industriei”, a declarat Andrew Prelea, CEO Vast Resources.

Cea de a doua tranșă a acordului semnat cu Mercuria Energy Trading, în valoare de 5,5 milioane de dolari, se preconizează că va fi tranzacționată în luna iulie a acestui an, conform planului.

De când administrează cele două mine din România,Vast Resources a înregistrat rezultate excelente, care se datorează investițiilor continue în dezvoltarea și mentenanța minelor. În plus, compania continuă să se implice și în protejarea mediului înconjurător.