Stiri: Energie

Vast Resources poate dezvolta o nouă mină în România

06.10.2017

Luna octombrie a început cu vești bune pentru compania Vast Resources care a anunțat faptul că programul de foraj început în vara acestui an a confirmat zonele mineralizate și structurile geologice indicate în studiile realizate anterior. Astfel, compania poate dezvolta o nouă carieră polimetalică la Cârlibaba, ceea ce presupune construirea unei instalații de procesare metalurgice, care va reduce costurile operaționale ale minei cu până la 25%.

Vast Resources continuă, aşadar, să facă pași importanți în implementarea planului companiei de a construi un complex metalurgic extins în zona Mănăila. Activitățile de forare a primilor 1.000 m de la Cârlibaba confirmă prezența unor resurse extinse de minereu polimetalic (cupru, zinc, plumb, aur și argint), ceea ce poate prelungi durata de viață a minei din Mănăila cu până la 10 ani.

„Suntem bucuroși că această etapă a forării confirmă potențialul pe care compania noastră l-a identificat la Cârlibaba. Suntem optimiști că, odată cu încheierea celei de a doua etape de forare vom putea începe pregătirile pentru construcția celei de a doua cariere în județul Suceava și astfel să extindem portofoliul companiei cu încă o mină în România. Bineînțeles, un astfel de proiect presupune investiții substanțiale dar și crearea de noi locuri de muncă la nivel local”, a declarat Andrew Prelea, Președinte și Director Executiv al Vast Resources România.

Compania este aproape de finalizarea celei de a doua etape de forare care presupune realizarea a nouă găuri de suprafață. Compania se așteaptă ca această etapă să fie încheiată până la finalul lunii octombrie.

„Din punct de vedere operațional, deschiderea acestei extensii miniere la Cârlibaba va prelungi semnificativ perioada de activitate a companiei în județul Suceava”, a adăugat Andrew Prelea.

Cârlibaba se află în proximitatea minei din Mănăila. Tocmai de aceea compania plănuiește să construiască o nouă platformă de prelucrare în această zonă, care să o înlocuiască pe cea actuală de la Iacobeni și să scadă, astfel, costurile operaționale.