Logistica

Vectra Eurolift, unic distribuitor de stivuitoare YALE și Balkancar

01.05.2016

Compania investește permanent în instruirea angajaților. Vectra Eurolift a fost înființată în 1994, având ca activitate principală comercializarea de baterii de tracțiune pentru electrostivuitoare, produse de Energia Bulgaria. Treptat însă, portofoliul de produse s-a diversificat, la început adăugându-se piese de schimb pentru stivuitoare, produse de 6 Septembrie Sofia și Balkancar Record Plovdiv.

Începând cu anul 1999, compania a devenit distribuitor național pentru stivuitoare marca Balkancar Record Plovdiv, iar în anul următor a început să comercializeze și echipamente de depozit VENI@Co Sofia și stivuitoare Om Pimespo Carreli Elevatori Italia.

În perioada 2010-2014, Vectra Eurolift a fost dealer exclusiv în România al echipamentelor de ridicat Nissan Forklift Europe B.V. și, ca dovadă a seriozității și profesionalismului dovedite, de la începutul anului 2015, compania a devenit dealer exclusiv în România al brandului de stivuitoare Yale – unul dintre cei mai importanți producători la nivel mondial de stivuitoare.

„Numirea companiei Vectra Eurolift Service ca dealer exclusiv pe vânzări și service, întărește poziția YALE ca brand din ce în ce mai important pe piața europeană a echipamentelor de manipulat mărfuri”, declară George Bădescu, directorul general al companiei.

Un portofoliu variat de produse, adaptat nevoilor clienților

Principalele caracteristici ale activității companiei sunt promptitudinea și calitatea serviciilor oferite. Și cum Vectra Eurolift „nu vinde produse, ci oferă clienților săi cele mai bune soluții pentru desfășurarea afacerii lor”, experiența este un atu în oferirea de consultanță clienților și alegerea soluțiilor optime.

Promptitudinea este un alt atu dezvoltat de societate, deoarece clienții își doresc o rezolvare rapidă a problemei. De aceea, Departamentul de Vânzări oferă un răspuns în maxim 24 de ore, iar la intervențiile de service se încearcă să se mențină un timp de răspuns de aproximativ 48 de ore.

Având la dispoziție o gamă foarte largă de stivuitoare și echipamente de depozit Yale, Vectra Eurolift Service poate oferi acum soluții pentru cele mai diverse solicitări din partea clienților și cele mai complexe aplicații.

Compania oferă o gamă largă de produse și servicii în domeniul echipamentelor de ridicat și manipulat mărfuri. Furnizează piese de schimb, baterii de tracțiune MIDAC Italia, stații de încărcare a bateriilor, marca PBM Italia, anvelope și roți pline pentru echipamentele de ridicat și transportat la sol, noi și second hand. Pe lângă acestea, oferă și servicii de buy-back ale stivuitoarelor vechi, de transport stivuitoare cu platforme proprii specializate și de închiriere de echipamente fie pe perioade scurte, fie de până la 5 ani în sistemul full rental cu full service.

Printre celelalte servicii oferite de Vectra Eurolift se pot menționa: reparații capitale efectuate în atelierul propriu din București, de 450 de metri pătrați; service, revizii și mentenanță periodică pentru echipamente de ridicat, asigurate de 18 echipe mobile, cu autospeciale dotate corespunzător din București, Cluj Napoca, Timișoara, Piatra Neamț și Brașov; întocmirea de documente pentru obținerea autorizației de funcționare CNCIR/ISCIR; servicii de RSVTI; obținerea de carnete de stivuitorist și servicii de evaluare ale echipamentelor second hand.

Personal calificat pentru servicii de calitate

Vectra Eurolift colaborează cu numeroase companii din diferite domenii – retail, curierat, tipografii, construcții. Printre cei care au achiziționat echipamente de la ei se numără ELJ Automotive, Romstal, Interbrands M&D, Vrancart, Kober, BlackSea Suppliers sau Den Breven România.

Compania oferă abonamente de service, ce presupun verificări periodice și revizii, încheind contracte de full rental ce beneficiază de o atenție sporită, deoarece echipamentele oferite spre închiriere sunt verificate lunar de echipa de tehnicieni, pentru a se asigura o funcționalitate de 24/24. Clienții care beneficiază de aceste contracte sunt JLG, Magna Craiova, Nubiola România, Quehenberger, Emerson și Urgent Cargus.

Aceste echipe de tehnicieni calificați sunt stabilite în Brașov, Cluj și Timișoara, iar în scurt timp urmează să își extindă aria de acoperire în Iași, Craiova și Constanța, pentru a minimiza timpul de intervenție și costurile cu deplasarea la client.

De aceea, calificarea personalului este foarte importantă, recrutările făcându-se pe bază de recomandări Conducerea companiei preferă să formeze fiecare specialist în cadrul companiei, majoritatea angajaților având o vechime de peste 10 ani în cadrul Vectra Eurolift, ceea ce oferă o anumită stabilitate personalului.

Compania continuă investițiile pentru dezvoltare

În ultimii 2 ani, Vectra Eurolift a investit continuu pentru dezvoltare, cea mai recentă investiție fiind achiziționarea unui teren în vederea construirii unui atelier mai încăpător, dotat cu cele mai moderne echipamente pentru repararea și recondiționarea stivuitoarelor, investiție în valoare de 600.000 de euro.

Având în vedere că, începând cu acest an, compania reprezintă brandul de stivuitoare Yale, s-a investit foarte mult în procesul de instruire a tehnicienilor, prin cursuri de service susținute chiar de către reprezentanții Yale de la fabrica din Olanda.

Alte investiții au vizat achiziționarea de autospeciale, dotate cu echipamente de diagnoză rapidă și piese de schimb uzuale pentru intervenții prompte la clienți, dar și extinderea spațiului de birouri și mărirea echipei de vânzări.

Estimările pozitive a cifrei de afaceri din 2016, în creștere cu 5-7% față de cea înregistrată în anul precedent, de aproximativ 6 milioane de euro, determină compania să continue investițiile și în acest an. Astfel că, pe lângă înființarea celor trei puncte de service, Vectra Eurolift dorește să își mărească echipa care se ocupă service și să își extindă flota de echipamente pentru short și long rental, pentru o mai bună acoperire a cerințelor clienților.