Stiri: Companii

VEKA România a avut anul trecut un avans de 7% al vânzărilor

10.02.2014

Producătorul de profile PVC pentru uşi, ferestre şi obloane VEKA a înregistrat anul trecut în România un avans al vânzărilor de 7%. „Trendul ascendent situează compania în estimările bugetare de la începutul anului 2013, în contextul unei pieţe aflate în declin. Mai mult, volumul exporturilor de tâmplărie termoizolantă înregistrat de partenerii VEKA din România se află în continuă creştere, cu posibilităţi de dezvoltare pe parcursul anului 2014”, au explicat reprezentanţii companiei.

Anul trecut, deşi a fost unul dificil pentru piaţa de tâmplărie termoizolantă, vânzările VEKA au crescut pe fondul unei consecvenţei de a produce exclusiv soluţii de clasă A şi a relaţiilor puternice cu cei 180 de parteneri la nivel local.

Producătorii parteneri ai companiei au pătruns astfel pe majoritatea pieţelor din Europa, exporturile de tâmplărie reprezintând un important motor de creştere în România.

„2013 a fost un an plin de provocări pentru sectorul construcţiilor şi, implicit, pentru piaţa de tâmplărie termoizolantă. Se resimte încă neîncrederea consumatorului în creşterea susţinută a economiei şi teama de a face investiţii consistente. În acest context, ne bucurăm că am reuşit să obţinem o creştere a vânzărilor. Desigur, le datorăm mult şi partenerilor noştri – companii cu vechime şi experienţă în acest domeniu”, a afirmat Gabriel Nicolaescu, Deputy General Manager VEKA România.

Pentru acest an, compania preconizează o consolidare a exporturilor, precum şi pătrundere pe pieţe non-tradiţionale, respectiv zona nord-americană şi în Orientul Mijlociu.