Slide

Stiri: Energie

Enel Green Power

Venituri de 2.084 milioane euro pentru Enel Green Power, în primele 9 luni

10.11.2014

Enel Green Power a înregistrat în primele 9 luni ale anului venituri totale de 2.084 milioane euro, în creştere cu 3,7%, faţă de nivelul de 2.009 milioane euro, la 30 septembrie 2013. EBIDTA s-a ridicat la 1.317 milioane de euro, în creștere cu 12 milioane de euro comparativ cu aceeași perioadă a anului 2013 (+ 0,9%), luând în considerare pierderile datorate schimbului valutar, în valoare de 7 milioane de euro.

Creșterea veniturilor și reducerea costurilor operaționale, obținute prin creșterea eficienței operaționale, au fost parțial compensate de creșterea costurilor pentru achiziționarea energiei și combustibilului (90 milioane de euro).

În Europa, compania a înregistrat un EBITDA de 998 milioane de euro, o creștere de 13 milioane de euro comparativ cu primele nouă luni ale anului 2013. Scăderea veniturilor (26 milioane de euro), rezultatul net al unei creșteri în alte venituri (93 milioane de euro) și al unei scăderi a veniturilor din vânzarea de energie (119 milioane de euro), a fost mai mult decât compensată de scăderea costurilor pentru achiziționarea combustibilului (22 milioane de euro), în urma scoaterii din gestiune a instalațiilor de cogenerare precum și scăderii taxelor pe producția de energie regenerabilă în Spania și Grecia, în linie cu scăderea veniturilor din electricitate (16 milioane de euro).

În America Latină, Enel Green Power a raportat un EBITDA de 127 milioane de euro, o scădere de 9 milioane de euro comparativ cu primele nouă luni ale anului 2013, ținând cont de pierderile cauzate de schimbul valutar în valoare de 2 milioane de euro. Creșterea veniturilor (95 milioane de euro) a fost compensată de o creștere a costurilor pentru achiziționarea energiei (98 milioane de euro).

În America de Nord, EBITDA a fost de 192 milioane de euro, în creștere cu 8 milioane de euro față de aceeași perioadă a anului 2013 (184 milioane de euro), ținând cont de pierderile asociate schimbului valutar, de 5 milioane de euro. Creșterea veniturilor din vânzarea de energie (37 milioane de euro) și efectele pozitive ale scăderii costurilor, datorate în principal îmbunătățirii eficienței operaționale, au fost parțial compensate de scăderea altor venituri (31 milioane de euro).

Rezultatul EBIT a totalizat 813 milioane de euro în primele nouă luni ale anului 2014, în creștere cu 8 milioane de euro (+1,0%), față de 805 milioane de euro în aceeași perioadă a anului trecut. Această evoluție reflectă creșterea EBITDA menționată anterior. Creșterea deprecierii și amortizării (41 milioane de euro), rezultată din capacitatea instalată sporită, a fost compensată de scăderea pierderilor din depreciere (37 milioane de euro).

Profitul net al grupului a fost de 395 milioane de euro, în scădere cu 12 milioane de euro (-2,9%) față de 407 milioane euro în primele nouă luni ale anului 2013. Variația profitului net al grupului fără a include rezultatul net al operațiunilor discontinue a fost de 55 milioane de euro, pozitiv.

„Enel Green Power continuă să își consolideze dezvoltarea, cu circa 700 MW de capacitate instalată în primele nouă luni ale lui 2014, care, alături de proiectele în execuție, acoperă peste 80% din obiectivul legat capacitate pentru 2018, așa cum prevede planul nostru de afaceri. Am atins acest rezultat datorită eforturilor constante de a identifica oportunități de dezvoltare în piețele cheie, așa cum au demonstrat ultimele noastre povești de succes. În Brazilia am primit peste 300 MW de capacitate la ultima licitație publică, în timp în Chile, bazându-ne pe sinergiile grupului Enel, am ajuns la un acord pentru un contract de furnizare a energiei pe termen lung, ce va fi susținut de peste 300 MW de capacitate eoliană și solară nouă. Și tocmai această dezvoltare diversificată geografic și tehnologic, care ne-a permis să facem față problemelor din piețele tradiționale din Europa, este cheia strategiei de succes a companiei noastre.”, a afirmat Francesco Venturini, CEO al Enel Green Power.