Stiri: Companii

Venituri de 27,4 miliarde dolari pentru EY, la nivel global

07.10.2014

EY a înregistrat, în anul fiscal care s-a încheiat în data de 30 iunie, venituri de 27,4 miliarde dolari, în creştere cu 6,8% comparativ cu anul fiscal precedent, în monedă locală, şi mai mari cu 6%, în dolari americani. Toate liniile de servicii ale companiei au continuat să crească în perioada analizată.

Astfel, asistența în afaceri a înregistrat o creștere de 14,4%, în timp ce serviciile de asistenţă în tranzacţii au avansat cu 6,5%. De asemenea, serviciile de audit au crescut cu 4,5%, iar consultanța fiscală cu 4,3%.

„Sunt extrem de mândru de eforturile depuse de oamenii noştri, care au avut ca rezultat un nou an de creştere puternică pentru EY. Rezultatele de acum vin în urma performanţelor noastre de anul trecut. Acest an financiar a debutat cu lansarea noii noastre identități de brand – EY Vision 2020 – care reflectă strategia noastră de a deveni organizaţia de servicii profesionale numărul unu în lume până în 2020. Anul s-a încheiat cu o serie de realizări şi rezultate ce demonstrează că dintr-o companie puternică am devenit o companie și mai puternică”, a declarat Mark Weinberger, Președinte și CEO al EY.

Şi în România, EY a avut un an foarte bun

Bogdan Ion (foto), Country Managing Partner, EY România, a explicat că şi în ţara noastră, compania a avut un an foarte bun, oferind servicii pentru mai mult de 1.000 de clienţi atât din România, cât şi din afara ţării.

“De asemenea, pentru al doilea an consecutiv, suntem cea mai dinamică firmă de consultanţă şi audit, înregistrând cea mai mare rată de creştere din cele 22 ţări unde EY este prezentă în Europa Centrală şi de Sud-Est, după Turcia. Rezultatele reflectă performanţele EY România ca echipă, investiţiile în formarea de noi lideri şi concentrarea pe livrarea de servicii de calitate excepţională”, a afirmat Bogdan Ion.

Compania a mai anunţat că în toate ariile geografice în care EY este prezentă s-au înregistrat creşteri. Astfel, cele două Americi au raportat o creştere de 9,1%, în timp ce toate celelalte zone – Europa, Orientul Mijlociu, India şi Africa (EMEIA), Japonia şi Asia-Pacific – au avut creşteri mai mari de 5%, în monedă locală.

La nivelul pieţelor emergente, veniturile EY au avansat per ansamblu cu 8,7%, în ciuda condiţiilor economice dure şi a încetinirii economice din mai multe pieţe emergente cheie.

„Pieţele emergente vor continua să alimenteze creşterea economică și în viitorul apropiat. Considerăm că până în anul 2020, aproximativ 30% dintre veniturile noastre vor proveni de pe pieţele emergente şi ne-am fixat un plafon de investiţii de 1,5 miliarde dolari pentru a sprijini această creştere”, a mai spus Mark Weinberger.

Sectoarele în care compania a avut cea mai rapidă creştere au fost industria farmaceutică şi sectorul public, ambele generând o creștere de două cifre a veniturilor.

190.000 de angajaţi

În acest an fiscal, numărul angajaţilor EY la nivel global a crescut la 190.000, un record pentru companie.

În plus, pentru al doilea an la rând, compania a fost votată cel mai atractiv angajator din sectorul serviciilor profesionale în cadrul “World’s Most Attractive Employer”, realizat de Universum.

În perioada analizată, EY a angajat 60.000 de oameni din întreaga lume şi a investit jumătate de miliard de dolari în programe de instruire dedicate dezvoltării competențelor angajaților.