Stiri: Finante

Venituri de 33,7 milioane pentru pentru Raiffeisen Asset Management

09.09.2014

Raiffeisen Asset Management SA (RAM) a obținut în primul semestru din acest an venituri din administrarea investițiilor de 33,7 milioane lei, față de 24,5 milioane lei în aceeași perioadă a anului trecut, conform situațiilor financiare ale societății.

Profitul brut s-a ridicat la 14,8 milioane lei, în perioada analizată, cu 50% peste nivelul de 9,7 milioane de lei obținut în același interval din 2013.

Rezultatele companiei reflectă atât creșterea volumului de activitate prin creșterea valorii de piață a activelor, precum și a sumelor noi atrase de la clienți.

Activele Raiffeisen Asset Management SA în administrare au ajuns în prezent la echivalentul a 1,2 miliarde euro, față de 900 milioane euro, la jumătatea anului trecut.

Sumele atrase de Raiffeisen Asset Management de la persoanele fizice au depășit echivalentul a 900 milioane euro, în timp ce alte 125 milioane euro provin de la întreprinderi mici și mijlocii.

„Dacă ne uităm la volumul depozitelor aflate în Raiffeisen Bank, constatăm că, în medie, 25% din activele financiare ale populației și întreprinderilor mici și mijlocii clienți ai Grupului Raiffeisen sunt plasate în fonduri de investiții. Este cel mai ridicat nivel din piața românească și cel puțin de două ori mai mare decât media pieței locale sau a Europei Centrale și de Est”, a spus Mihail Ion, președintele S.A.I. Raiffeisen Asset Management S.A.