Stiri: IT&C

Venituri de 4,17 miliarde euro pentru Atos, în primele 6 luni

20.08.2014

Furnizorul de servicii IT Atos a înregistrat în primele 6 luni ale anului venituri de peste 4,17 miliarde euro, operațiunile din Europa Centrală și de Est cumulând peste 380 milioane euro în această perioadă.

Doar în iunie, compania a încheiat șapte contracte în valoare totală de peste 500 milioane euro, care se vor derula începând cu a doua jumătate a anului, iar operațiunile din Marea Britanie, Germania și Franța au generat peste 50% din venituri.

Grupul Atos este prezent și în România, cu peste 900 de angajați în București, Brașov și Timișoara, iar anul trecut compania a raportat pe plan local o cifră de afaceri de peste 25 de milioane de euro.

„Prima jumătate din acest an a fost extrem de dinamică pentru grup. Am început derularea planului asumat pentru următorii trei ani, odată cu finalizarea listării pe bursă a Worldline, și am inițiat achiziția Bull, pentru a consolida competențele și tehnologiile inovatoare din oferta noastră. Ca primă parte a programului, de asemenea, am inițiat numeroase acțiuni pentru îmbunătățirea eficienței, fapt pentru care Grupul a continuat să înregistreze o creștere a marjelor operaționale. Potrivit planului, în ciuda contextului economic în continuare dificil, am reușit să creștem semnificativ numărul de comenzi în cel de-al doilea trimestru, în special prin semnarea în iunie de noi contracte în valoare de 500 de milioane de euro. Acest fapt denotă un important impuls comercial care este așteptat să accelereze în cea de-a doua jumătate a anului. Pe termen lung, toate aceste achiziții vor permite Atos să genereze creștere și valoare adăugată mai mare clienților săi”, a afirmat Thierry Breton, președinte și CEO al Atos.

În perioada analizată, pe lângă prelungirile de contract, compania a semnat alte câteva contracte de mari dimensiuni care vor alimenta creșterea organică a companiei începând cu semestrul al doilea. Printre contractele nou semnate se numără un contract cadru pe o durată de 10 ani cu Airbus în Germania, un contract pe 5 ani pentru managementul infrastructurii IT încheiat cu una dintre cele mai mari companii de servicii poștale și curierat din Marea Britanite, un alt contract pe 5 ani cu una dintre companiile de consultanță din Big Four din Franța, unul cu agenția guvernamentală Disclosure Scotland, din Scoția, un contract pe 3 ani pentru managementul infrastructurii IT cu una dintre cele mai mari companii de electronice din Benelux, un contract pe 5 ani pentru managementul centrului de date cu o companie olandeză din domeniul tehnologiei și un contract pe 6 ani pentru externalizarea serviciilor financiare ale companiei NS&I (National Savings and Investments) din Marea Britanie, ce demonstrează succesul strategiei Business-to-Business a Atos. Aceste șapte contracte-cheie au o valoare totală de peste 500 de milioane de euro.

La finalul lunii iunie, Atos avea 76.465 angajați, un nivel similar celui înregistrat în iunie 2013, în prima jumătate a anului fiind recrutați 5.476 de noi angajați.

“În prima parte a anului, datorită investițiilor și a competențelor în dezvoltarea de produse inovatoare, Grupul a ajuns la un acord cu Siemens pentru extinderea portofoliului de soluții de securitate pentru Data Center. Pentru dezvoltarea acestui segment, Atos și Siemens au semnat o prelungire pe 3 ani, pentru perioada 2018-2021, a contractului deja existent între cele două companii în domeniul Managed Services. În cele din urmă, ca parte a Alianței Globale între cele două grupuri, Siemens și Atos s-au angajat în derularea unui plan de investiții comun, în valoare de peste 20 de milioane de euro, pentru dezvoltarea soluțiilor Data Analytics”, au adăugat reprezentanţii companiei.

În plus, în primele șase luni din acest an, Atos a plătit peste 20 de milioane de euro pentru achiziția Cambridge Technology Partners. Acesta este o importantă companie de consultanță în domeniul tehnologic din Elveția, care anul trecut a înregistrat venituri de peste 35 de milioane de euro.

În ceea ce priveşte estimările pentru întreg anul 2014, grupul a anunţat că reconfirmă obiectivele pentru acest an, așa cum au fost stabilite în luna februari. Astfel, Atos se așteaptă la  o creștere față de 2013 și îmbunătățirea marjei operaționale, vizând 7,5% – 8% din profit.