Slide

Stiri: Sănătate

Venituri de 47 milioane lei pentru Gral Medical, în primele 6 luni

24.06.2014

Gral Medical a înregistrat în primele şase luni ale acestui an venituri de 47 milioane lei, peste estimările inițiale ale companiei. Astfel, furnizorul de servicii medicale private spune că pe fondul unei acalmii pe piață a reuşit să depășească estimările bugetate în primele 5 luni ale anului 2014, iar trendul crescător din luna iunie oferă premisele unei creșteri de peste 18% ale veniturilor, comparativ cu anul precedent.

Cifra de afaceri generată de companie, în primele 6 luni, se ridică la peste 47 milioane lei (11,4 milioane euro) în creștere cu 18% față de perioada similară a anului trecut.

 “În 2014 am reușit să consolidăm poziția de lider pe segmentul oncologic, prin încheierea unui parteneriat cu MUVI (Medical University of Vienna International GmbH),  echipa medicală româno-vieneză conferă un plus de valoare actului medical prin comisii unice de tumor board, iar în prezent suntem aproape de finalizarea investițiilor propuse în acest an de aproape 2 miloane de Euro. Investițiile sunt centrate pe deschiderea de centre noi în provincie și de implementarea de module noi  în cadrul spitalului OncoFort”  a declarat acționarul companiei Gral Medical, Robert Șerban.

Cele mai importante creșteri ale veniturilor au fost realizate de către nișa oncologică, unde Gral Medical a înregistrat creșteri de aproape 35%, urmată de divizia de laboratoare care a înregistrat creșteri de peste 17%.

Tot în această perioadă, adresabilitatea pacienților la serviciile medicale oferite a crescut cu 20%, însă de remarcat este faptul că s-a dublat interesul pacienților pentru serviciile de second opinion și efectuarea de analize medicale speciale din sfera  geneticii și biologiei moleculare.

Telemedicina – o nouă perspectivă de dezvoltare

Cea mai nouă investiție Gral este orientată către pacienții din provincie, unde pentru a evita drumuri costisitoare în capitală, Gral Medical a introdus în premieră serviciul de telemedicină în oncologie.

“De aproape 1 an, aveam acest serviciu pe lista proiectelor de dezvoltare, însă tocmai în acest an am reușit să câștigăm încrederea pacienților și să le oferim această perspectivă medicală nouă.  Pacienții au perceput actul medical ca un salt calitativ orientat către operativitate și eficiență în diagnosticul medical. Acesta este și motivul pentru care pentru luna iunie s-au ocupat toate programările, iar pentru următoarele luni avem liste de așteptare” a afirmat Chițan Robert, directorul de promovare-dezvoltare al Gral Medical.

Potrivit acestuia, în această perioadă investitorii sunt reținuți în a mai rula investiții de milioane de euro în centre noi, iar sistemul de telemedicină poate oferi o nouă perspectivă de dezvoltare a serviciilor medicale private.

“Deoarece investiția în sistemul de telemedicină, este una cu mult sub investițiile cu care ne-am obișnuit până acum, Gral Medical a început să poarte discuții cu centrele medicale partenere interesate de acest sistem “ în prezent oferim serviciul de telemedicină oncologică în Pitești, Vâlcea, Sibiu, Focșani și Ploiești, iar în perioada următoare ne dorim ca harta telemedicinei să includă și alte orașe importante din țară” a explicat directorul de promovare-dezvoltare al Gral Medical