Venituri în creștere pentru LG, în 2013

28.01.2014

Anul trecut, LG a înregistrat un profit net de peste 204 milioane dolari, în creștere față de nivelul raportat în urmă cu un an. Per total, rezultatele consolidate ale companiei au ajuns la 53,1 miliarde dolari.

De asemenea, profitul operațional a avut un avans ușor, anul trecut, până la nivelul de 1,17 miliarde dolari. În 2012, LG a raportat un profil operațional de 1,08 miliarde dolari.

„Pentru 2014, LG Electronics vizează un obiectiv al veniturilor de 58 miliarde dolari, cu cheltuieli de capital planificate pentru 2,79 miliarde dolari”, au spus reprezentanții companiei, într-un comunicat de presă.

În ultimul trimestru din anul 2013, rezultatele consolidate ale companiei au ajuns la 14,03 miliarde dolari, în timp ce profitul operațional a fost de aproape 224 milioane dolari. Pe unități de business, cea mai mare creștere a avut-o companiei LG Mobile Communications, de 29%. Astfel, în termeni anuali, această unitate de business a adus grupului 11,85 miliarde dolari. Un procent ridicat în rezultatul diviziei l-a avut vânzarea smartphone-urilor LTE.

”Impactul pozitiv al mixului îmbunătăţit de produse a fost completat de investiţiile de marketing mai mari, pentru consolidarea brand-ului LG şi intensificarea concurenţei preţurilor”, au explicat reprezentanții LG.

Divizia LG Home Entertainment a avut, de asemenea, o creștere trimestrială remarcabilă, însă comparativ cu 2012, a înregistrat o scădere de 5%. LG Home Appliance a raportat un avans anual de 5%, însă în ultimul trimestru vânzările diviziei au scăzut cu 4%.

”Vânzările masive din America de Nord şi China au compensat creşterea mai lentă de pe pieţe în curs de   dezvoltare, cum ar fi India, America Centrală şi de Sud”, a precizat sursa citată.

O performanță bună a avut și compania LG Air Conditioning & Energy Solutions. Vânzările diviziei au crescut, față de nivelul din 2012, cu 8%, iar pentru 2014, cererea crescută pentru aparatele de aer condiţionat cu consum redus va îmbunătății profitabilitatea companiei.

Citiți și despre:

  • Profitul LG a crescut cu aproape 320%, în primul trimestruProfitul LG a crescut cu aproape 320%, în primul trimestru În primul trimestru al acestui an, profitul net al LG Electronics a avansat cu 319%, la 86,62 milioane dolari, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013. Compania a mai anunţat că în perioada analizată profitul […]
  • Idei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceriIdei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceri Idei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceri. În perioada Sărbătorilor de Iarnă nu trebuie să vă neglijaţi nici partenerii de business şi nici angajaţii. Trebuie să le transmiteţi şi acestora, aşa cum […]
  • Piața telecom a crescut la 169 milioane euro, în trimestrul 4 din 2013Piața telecom a crescut la 169 milioane euro, în trimestrul 4 din 2013 Vânzările de bunuri folosință îndelungată au crescut în trimestrul patru al anului trecut cu aproape 11%, comparativ cu aceeași perioadă din 2012, singurele sectoare care au fost pe minus fiind cele de […]
  • Sony a vândut peste 7 milioane de console PS4Sony a vândut peste 7 milioane de console PS4 Vânzările de PlayStation 4 (PS4) au depăşit 7 milioane de unităţi la nivel global până pe data de 6 aprilie, reprezentanţii Sony Computer Entertainment spunând că acest lucru demonstrează extinderea rapidă a […]
  • Samsung, ales cel mai iubit brand de tehnologieSamsung, ales cel mai iubit brand de tehnologie Pentru al doilea an consecutiv, Samsung a fost ales cel mai iubit brand de tehnologie de către consumatorii români, conform studiului „Top 30 cele mai iubite mărci tech” realizat de BIZ și de compania de […]