Stiri: IT&C

Venituri în creştere pentru SAP, în primul trimestru

24.04.2015

Compania SAP a înregistrat în primul trimestru al acestui an venituri din subscrieri cloud și suport de 509 milioane de euro, în creștere cu 131% comparativ cu aceeași perioadă din 2014. În ceea ce privește veniturile totale înregistrate de companie în perioada analizată, acestea au depășit 4,5 miliarde de euro la finalul lunii martie 2015.

„Ne bucurăm să raportăm o creștere cu trei cifre, atât în zona de cloud, cât și a rețelei noastre de business. SAP S/4HANA a avut o creștere semnificativă de la lansare, acționând ca un catalizator în dezvoltarea SAP. În acest trimestru am înregistrat creșteri puternice în toate regiunile, în special în ceea ce privește veniturile din cloud și software, și vom continua să ne concentrăm pe execuția impecabilă a strategiei noastre orientate către client”, a declarat Bill McDermott, CEO SAP.

SAP HANA continuă să reprezinte un factor de creștere pentru companie, numărul clienților depășind 6.400 în primul trimestru al acestui an, fiind aproape dublu față de aceeași perioadă a anului trecut. Creșterea rapidă a SAP S/4HANA – soluția având peste 370 de clienți de la lansare – a sporit gradul de adopție a SAP HANA în toate regiunile și industriile.

Rețeaua de business SAP Business Network, care include platformele Ariba, Concur și Fieldglass, este cea mai mare de acest tip la nivel global, veniturile înregistrate de aceasta în T1 2015 fiind de 368 milioane de euro, în creștere cu 207% față de aceeași perioadă a anului trecut. Cele trei companii formează o unitate operațională distinctă, veniturile fiind raportate separat. În cadrul rețelei, peste 1,8 milioane de companii realizează tranzacții de peste 750 miliarde de dolari.

În ceea ce privește estimările pentru restul anului 2015, SAP se așteaptă la o continuarea a creșterii veniturilor din subscrieri cloud și servicii de suport, ajungând la 1,95 – 2,05 miliarde de euro la sfârșitul acestui an.