Stiri: Retail

Venituri record pentru AFI Palace Cotroceni, în 2013

12.03.2014

Anul trecut, centrul comercial AFI Palace Cotroceni din Bucureşti a continuat să îşi îmbunătăţească performanţa şi a depăşit bugetul estimat al companiei, înregistrând rezultate record. Venitul operaţional net al mall-ului a ajuns la 28,7 milioane euro, în creştere cu 6,5%, faţă de 2012, potrivit datelor transmise de AFI Europe.

De asemenea, cifra de afaceri a chiriaşilor centrului comercial a avansat cu 4,3%, în timp ce numărul de vizitatori a crescut cu 2%, la 19 milioane persoane, înregistrând o medie de 53.000 vizitatori pe zi.

La finele lunii septembrie a anului trecut, mall-ul avea o valoare estimată de 375 milioane euro.

De asemenea, valoarea AFI Palace Ploieşti a crescut de la deschidere (3 octombrie 2013) cu 9 milioane euro, ajungând la 58 milioane euro.

„Mall-ul din Ploieşti se pregăteşte de inaugurarea complexului care cuprinde cinematograful şi spaţii de divertisment, a cărui deschidere va avea loc în luna aprilie 2014. Rata de ocupare a ambelor Faze este de 94%”, au precizat reprezentanţii AFI Europe.

Anul trecut, pe segmentul spaţiilor de birouri, AFI Europe a semnat cel mai mare contract de închiriere din România. Este vorba de închirierea întregii clădiri AFI Park 2 de către Electronic Arts, centrul de birouri urmând să fie inaugurat în aprilie 2014.

În plus, ca urmare a succesului înregistrat de AFI Park 1, 2 şi 3 şi a cererii constante din partea companiilor IT de a se reloca, compania va începe construcţia AFI Park 4 şi 5, în primul trimestru al anului 2014, cu o suprafaţă închiriabilă de 30.000 metri pătraţi, proiect ce va fi finalizat în ultimul trimestru din 2015.

„AFI Europe îşi continuă strategia de menţinere a unui flux de numerar puternic şi se concentrează momentan pe dezvoltarea de proiecte de retail adiţionale – un mall situat în Bucureştii Noi, “AFI Palace Bucureştii Noi”, un parc de retail în Arad, “AFI Palace Arad” şi un nou proiect de birouri, “AFI Business Park”, localizat în Bucureşti, pe Bulevardul Progresului”, au mai spus reprezentanţii companiei.