Stiri: Retail

Zone de divertisment AFI Cotroceni

Veniturile AFI Cotroceni vor depăşi 29 milioane euro, în 2014

20.08.2014

Centrul comercial AFI Palace Cotroceni din București a continuat să să înregistreze îmbunătățiri ale performanței şi în prima jumătate a acestui an. Astfel, venitul operațional net al mall-ului din Capitală a fost de 7,3 milioane de euro în trimestrul al doilea din 2014 și de 14,6 milioane de euro în prima jumătate a anului, în creștere cu 2%, respectiv 4%, în comparație cu aceleași perioade din 2013.

În baza rezultatelor înregistrate în primul semestru, venitul operațional net pentru 2014 este estimat că va depăși 29 de milioane de euro.

Centru comercial a avut rezultate stabile și în ceea ce privește traficul (numărul de vizitatori). AFI Palace Cotroceni a raportat o medie de 55.000 de vizitatori pe zi în primul semestru din 2014, în timp ce în prezent, rata de ocupare este de peste 98%.

De asemenea, traficul AFI Palace Ploiești a rămas stabil la 15.000 de vizitatori pe zi. Gradul de ocupare actual al centrului comercial din Ploiești a crescut  la 99%.

Pe segmentul birouri, după semnarea contractului de pre-închiriere cu TELUS pentru spații din AFI Park 3, AFI Europe România a finalizat închirierea primelor trei clădiri, atingând un grad de ocupare de 100%.

“AFI Europe România continuă să înregistreze o îmbunătățire a rezulatelor sale financiare. După inaugurarea AFI Palace Ploieși și a AFI Park 2, portofoliul de active ce generează venituri al AFI Europe România a crescut semnificativ, la peste 135.000 de mp de suprafețe închiriabile cu un grad de ocupare mediu pentru toate clădirile de 98% și un venit operațional net de peste 18 milioane de euro în primele 6 luni ale lui 2014. Plănuim să ne păstram acest avânt în materie de dezvoltare cu alte clădiri de birouri și centre comerciale”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe România.