Stiri: Retail

Veniturile AFI Europe România, în creştere

19.11.2014

Venitul operațional net al AFI Europe România a crescut la peste 27 milioane euro, în primele nouă luni din acest an. În perioada analiazată, centrul comercial AFI Palace Cotroceni din Capitală, activul cel mai important al companiei, a continuat să-și îmbunătățească performanța.

Mall-ul era evaluat la 401 milioane de euro la finele lunii septembrie, reprezentând o creștere cu 7% în comparație cu anul trecut.

Venitul operațional net (NOI) al centrului comercial a fost de 7,4 milioane de euro în trimestru al treilea și de 22 milioane de euro în primele 9 luni, în creștere cu 4%, în comparație cu aceleași perioade din 2013.

În urma rezultatelor înregistrate în primele nouă luni, venitul operațional net pentru acest an este estimat să ajungă la circa 30 de milioane de euro.

De asemenea, vânzările retailerilor din AFI Palace Cotroceni, cu excepția hipermarketului, au avansat cu 4,3% în trimestrul III și cu 3,7% în primele 9 luni

Centrul comercial a avut rezultate stabile și în ceea ce privește numărul de vizitatori ai mall-ului, înregistrând o medie de 52.000 de vizitatori pe zi în primele 9 luni La ora actuală rata de ocupare este de peste 98%.

AFI Palace Ploiești, evaluat la 66 milioane euro

AFI Palace Ploiești a fost evaluat la 66 de milioane de euro la finele lunii septembrie, în comparație cu valoarea de 56,5 milioane de euro de anul trecut.

Traficul centrului comercial din Ploiești rămâne stabil la 15.000 de vizitatori pe zi, iar gradul de ocupare este de 99%.

“AFI Europe România înregistreză o îmbunătățire constantă a rezultatelor sale financiare. Valoarea activelor noastre generatoare de venit, proiectelor aflate în construcție și a terenurilor din portofoliu a crescut semnificativ la 670 de milioane de euro, cu o rată de ocupare medie a activelor generatoare de venit de 98% și NOI de peste 27 de milioane de euro în primele nouă luniale anului 2014. Ne propunem să continuăm acestă rată de dezvoltare cu noi clădiri de birouri și centre comerciale care urmează să fie construite în viitorul apropiat”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe România.

Pe segmentul birouri, AFI Park 1 a fost evaluat la 28 milioane de euro, iar AFI Park 2 la 27,5 milioane de euro.

Profitul AFI Properties, 55,4 milioane euro

AFI Properties, compania mamă a AFI Europe, a raportat o creștere puternică a profitului în primele nouă luni ale anului, la 55,4 milioane de euro,  în comparație cu 26,5 milioane de euro în primele nouă luni ale lui 2013.

De asemenea, venitul total al AFI Properties în perioada analizată a fost de 128,5 milioane de euro.