Stiri: Stiri

Veniturile Enel Green Power au crescut anul trecut cu 12%

04.02.2014

Veniturile Enel Green Power au avansat anul trecut cu 12%, la 2,8 miliarde de euro. În 2012, compania a raportat venituri totale de 2,5 miliarde de euro. „Creşterea veniturilor de 0,3 miliarde de euro a fost datorată în principal câştigurilor mai mari din vânzarea de electricitate, inclusiv stimulentele, ca urmare a producţiei mai mari în Italia, restul Europei şi America de Nord”, au declarat reprezentanţi companiei, într-un comunicat de presă.

EBITDA s-a ridicat la 1,8 miliarde de euro, în creştere cu 12,5%, faţă de nivelul de 1,6 miliarde de euro în 2012.

Datoria financiară netă a crescut cu aproximativ 0,8 miliarde euro, ajungând la nivelul de 5,4 miliarde de euro, în 2013.

Compania a mai anunţat că anul trecut au fost angajate 103 persoane, numărul total al salariaţilor companiei fiind, la finalul anului 2013, de 3.599 persoane.

„Rezultatele înregistrate în 2013, în linie cu cele anunţate anterior, confirmă implementarea cu succes a strategiei adoptate de Enel Green Power, îmbinând diversificarea tehnologică şi geografică şi urmărind excelenţa operaţională. Încă o dată în acest an, am reuşit să extindem capacitatea instalată cu peste 900 MW, consolidându-ne prezenţa în multe zone din lume şi continuând dezvoltarea pe pieţe precum Statele Unite ale Americii şi America Latină, unde avem numeroase proiecte în curs de desfăşurare.”, a explicat Francesco Starace, director general al Enel Green Power.