Gral Medical a înregistrat în 2017, la nivel de grup, venituri de 123 milioane lei (27 milioane euro), în creștere cu 17% față de anul anterior. Astfel, compania își menține ritmul de creștere cu două cifre în contextul în care piața serviciilor medicale înregistrează o creștere cu o singură cifră.
Cele mai importante creșteri au fost înregistrate de Spitalul OncoFort (27%), secțiile noi de radioterapie și chimioterapie, care din ultima parte au anului trecut au preluat rapid listele de așteptare, iar noul aparat de radioterapie Versa HD, cel mai avansat din România, lucrează la capacitate maximă. Cu noile tehnologii implementate pot fi abordate, rapid și eficient, o paletă mult mai mare de afecțiuni oncologice.
Serviciile de spitalizare de zi au înregistrat creșteri cu 23%, iar serviciile de laborator au avut creșteri cu 18%, atât prin mărirea numărului de pacienți arondati în centrele existente dar și prin deschiderea unor noi laboratoare sau centre de recoltare. Totodată centrele Gral Medical din provincie, care își desfășoară activitatea în şase județe din țară, au terminat cu un avans de 25% față de perioada similară a anului trecut.
Pentru 2018, compania și-a bugetat venituri în creștere cu 20% pe fondul diversificării serviciilor din cadrul centrelor existente, cât și prin planul de dezvoltare ce implică deschiderea de centre medicale noi. Aşadar, Gral Medical a prevăzut pentru anul 2018 investiții mari, în capitală dar și în alte orașe din țară.
„Îmi doresc să finalizez, în maxim doi ani, trei proiecte de mari dimensiuni în capitală și provincie. OncoFort Pitești este primul proiect ce a fost demarat și așteptăm autorizațiile și pentru următoarele”, a spus Robert Șerban, acționar Gral Medical.
OncoFort Pitești este un proiect greenfield desfășurat pe o suprafață de peste 1.000mp, lucrările au fost deja inițiate, iar termenul de la care pacienții argeșeni vor primi un tratament este sfârșitul anului. Centrul medical oncologic cuprinde secții în regim de ambulatoriu sau spitalizare de zi dotate cu aparatură de ultimă generație. În cadrul centrului pacienții vor primi aceleași servicii de excelență că la spitalul OncoFort din capitală și anume: radioterapie performanță, chimioterapie, analize medicale de laborator și imagistică medicală de înalta performanță.
În 2017, divizia de laboratoare Gral Medical a crescut cu două laboratoare, până la 13 laboratoare, la care se adaugă 13 clinici și un spital privat cu o capacitate de 90 de paturi, cumulând per total o rețea de 27 de centre medicale în şapte județe din țară.