Transplantul de organe.

Veniturile Medicover și Synevo, în creştere cu aproape 20% în 2017

12.02.2018

Centrele medicale din România ale Medicover și laboratoarele Synevo au înregistrat, anul trecut, o creștere a veniturilor globale de 16,7% comparativ cu anul 2016, până la 580,2 milioane euro.

„Anul 2017 a fost unul prosper pentru grup în care am finalizat procesul de listare pe Nasdaq Stockholm și am continuat să creștem atât organic, cât și prin achiziții. Condițiile din piață sunt unele stabile și sprijină planurile noastre de dezvoltare, în special în Polonia și România”, a declarat Fredrik Rågmark, CEO al Medicover.

În 2017, divizia de Servicii Medicale a raportat o creștere a veniturilor de 16.8%, până la 285,8 milioane de euro. Şi divizia de Servicii de Diagnostic a avut venituri mai mari cu 16,9%, de 304,4 milioane de euro.

Numărul total de persoane care beneficiază la nivel global de servicii medicale oferite de Medicover se ridică la peste un milion de abonați, în creștere cu 15,2% față de anul anterior. Numărul total de laboratoare medicale deținut de grupul suedez este de 124.000, în creștere cu 7,8% față de 2016.

„În anul 2017 am continuat să ne dezvoltăm și ne-am atins obiectivele. Achiziția Iowemed, rețea medicală de vârf din județul Constanța, a reprezentat un pas strategic important, fiind completat de investițiile noastre continue pentru a oferi servicii medicale integrate, de cea mai înaltă calitate pacienților noștri”, a declarat Adrian Peake, director general Medicover România. „Creșterea economică a țării și a pieței forței de muncă se reflectă în beneficiile medicale oferite de angajatori și susține accesul persoanelor la servicii medicale de calitate”, a adăugat Peake.

Veniturile companiei pe piața locală au crescut în anul 2017 cu 19,6% până la 73,8 milioane euro, față de valoarea de 61,7 milioane euro raportată în 2016. Prin urmare, la nivel de venituri, Medicover România se află pe poziția trei în cadrul grupului, după Germania și Polonia, cu o pondere de 12,7%.

„Rezultatele excelente înregistrate de grup ne dau încredere că suntem pe drumul cel bun și în România. Inaugurarea de anul trecut, la București, a primului Departament de Histopatologie Digitală din sud-estul Europei și creșterea numărului de centre de recoltare, ajungand la o acoperire teritoriala de 75%, se numără printre factorii care au determinat creșterea business-ului nostru local si ne-au reconfirmat poziția de lider în inovație”, a declarat Laurențiu Luca, Director General Synevo România.

 

 

 

Citiți și despre: