Veniturile Medicover și Synevo, în creştere

27.04.2018

Medicover a prezentat raportul financiar interimar pentru primul trimestru al anului 2018. Compania a raportat o creștere a veniturilor de 14,1% comparativ cu perioada similară din anul trecut, până la 161,9 milioane euro.

Medicover este prezentă în ţara noastră prin rețeaua medicală Medicover și laboratoarele și centrele de recoltare Synevo.

„Anul 2018 a început favorabil, cu o creștere a veniturilor organice de 14,1% și o evoluție a EBITDA de 13,6%. Polonia și România sunt piețele cu cea mai rapidă creștere, toate liniile de business având o evoluție pozitivă, sprijinită și de condițiile de piață stabile”, a declarat Fredrik Rågmark, CEO al Medicover.

La nivel de grup, în primele trei luni ale anului, Divizia de Servicii Medicale a raportat o creștere a veniturilor de 19% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, până la 80,3 milioane de euro și un plus de 52.000 de abonați comparativ cu finalul anului 2017. Divizia de Servicii de Diagnostic a avut venituri de 84,4 milioane de euro, cu 9,9% mai mari.

Pe piața locală, veniturile grupului au crescut în primul trimestru al acestui an cu 19,1% până la 21,2 milioane de euro, față de valoarea de 17,8 milioane euro raportată în perioada similară a anului trecut. Veniturile din România reprezintă 13% din rezultatele Medicover, ţara noastră fiind a treia piață ca pondere a veniturilor, după Polonia și Germania.

„Rezultatele din primul trimestru demonstrează angajamentul nostru continuu în a oferi servicii medicale de calitate înaltă unui număr cât mai mare de persoane din România. Ne bucură faptul că, în urma investițiilor pe care le-am realizat pentru evoluția companiei, atât organic, cât și prin achiziții, un număr mare de pacienți ne transmit că le-am oferit servicii excelente. Aceasta este o mărturie a calității cadrelor medicale, asistentelor și echipelor care fac posibil ca astfel de servicii să poată fi oferite în fiecare zi”, a declarat Adrian Peake, director general Medicover România.

 

 

 

Citiți și despre: