Veniturile Provident au ajuns la 45,3 milioane euro, în prima jumătate a anului

31.07.2014

În prima jumătate a anului, filialele din România și Bulgaria ale grupului britanic International Personal Finance (IPF), care operează sub brandul Provident, au acordat împrumuturi în valoare de 68,4 milioane de euro (55,9 milioane de lire sterline), în creștere cu 26% comparativ cu aceeași perioadă din 2013.

În toamna anului trecut, IPF a lansat operațiunile pe piața din Bulgaria folosind infrastructura și resursele de management din România și, de atunci, rezultatele celor două țări sunt raportate cumulat.

Veniturile celor două companii au crescut cu 23% comparativ cu primul semestru al anului trecut, până la 45,3 milioane de euro (37 de milioane de lire sterline). Profitul operaţional brut al Provident Financial România, conform standardelor internaţionale de raportare financiară IFRS, a fost de 2,1milioane de euro (1,7 milioane de lire sterline).

În cei opt ani de prezență pe piața locală, compania a investit în România peste 230 de milioane de euro și a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de peste 30 de milioane de euro.

Grupul are acum peste 312.000 de clienți active în cele două țări, cu 16% peste nivelul raportat în primul semestru din 2013. Aproximativ 5.000 dintre aceștia sunt în Bulgaria, unde IPF are deja peste 300 de angajați și agenți independenți și 8 puncte de lucru. Investițiile în extinderea operațiunilor în Bulgaria în primele șase luni ale acestui an s-au ridicat la 3,3 milioane de euro (2,7 milioane de lire).

„Investițiile realizate în extinderea operațiunilor în zone noi, atât în România, cât și în Bulgaria, precum și diversificarea portofoliului de produse și servicii au generat creșteri importante ale tuturor indicatorilor de performanță și ne așteptăm la rezultate solide și în semestrul al doilea. În același timp, sunt încântat să văd că tot mai mulți angajați români fac pasul către o carieră internațională: după contribuția la succesul lansării operațiunilor pe piața din Bulgaria, cel puțin trei români vor face parte din echipa care va pune bazele operațiunilor în Spania, cea mai recent țară unde IPF se extinde și unde ne așteptăm să emitem primele împrumuturi la începutul lui 2015”, a declarat Gerard Ryan, CEO-ul grupului IPF. 

 

Citiți și despre: