Stiri: Finante

Veniturile VIG în Ungaria au ajuns la 11,4 milioane euro, în primele 2 luni ale anului

02.04.2014

Veniturile din prime brute subscrise în primele două luni ale acestui an de companiile membre VIG, pe piața din Ungaria, au crescut cu 16,2%, la aproximativ 11,4 milioane euro, a anunțat Vienna Insurance Group, într-un comunicat de presă.

Compania a mai spus că veniturile din prime au avansat cu 15,5% pe segmentul non-viaţă şi au înregistrat o creștere impresionantă de 32% pe segmentul asigurărilor de viaţă.

”Vienna Insurance Group a înregistrat o performanţă favorabilă în Ucraina, în pofida situaţiei politice actuale. Cele patru companii ale grupului au valorificat oportunităţile de pe această piaţă, cea mai mare din Europa Centrală şi de Est (ECE) în funcţie de numărul de locuitori. Clienţii apreciază soliditatea, stabilitatea financiară şi seriozitatea companiilor locale din cadrul grupului internaţional Vienna Insurance Group, liderul de piaţă în ECE”, au declarat reprezentanții VIG.

Vienna Insurance Group a intrat pe piaţa asigurărilor din Ucraina în anul 2004, ajungând în prezent unul dintre principalii asigurători din ţară.

Companiile din cadrul grupului VIG ocupă împreună locul patru pe piaţa asigurărilor din această țară.

Conform rezultatelor preliminare, Vienna Insurance Group a avut o evoluţie foarte bună și anul trecut, companiile din Ucraina din cadrul grupului înregistrând venituri din prime brute subscrise de aproximativ 80 milioane euro, în creştere cu 6,2% în termeni anuali.