Constructii

Verbau România, partenerul de încredere în construcții

01.05.2018

Compania derulează afaceri în creștere, oferind consultanță în construcții și antrepriză la cele mai înalte standarde. Compania Verbau România a fost înființată în anul 2006, la Cluj Napoca, de un grup de ingineri cu vastă experiență în domeniul construcțiilor. În  parteneriat cu societatea VER-BAU Építőipari és Szolgáltató Kft, lider pe piața din Ungaria pe acest domeniu, Verbau s-a dezvoltat ca o societate de antreprenoriat în construcții, oferind servicii de antrepriză generală, project management, servicii de tip design & build, precum și servicii de Fit-Out adaptate cerințelor fiecărui domeniu economic (industrie, comerț și agricultură). Calitatea superioară a serviciilor oferite prin intermediul colectivului de specialiști cu o bogată experiență profesională, parcul logistic modern aflat într-o continuă dezvoltare și utilizarea tehnologiilor în conformitate cu prevederile ecologice ale Uniunii Europene au fost adaptate perfect nevoilor clienților și partenerilor din țara noastră.

Pentru echipa Verbau România, satisfacția este ceea ce contează în momentul livrării unui proiect de construcții, colaborările și activitatea profesională bazându-se mereu pe integritate, profesionalism și un angajament susținut pe tot parcursul lucrărilor. Vorbind despre succesul proiectelor derulate până în prezent, domnul Alexandru-Ede Somogyi, directorul Verbau România, ne-a declarat: „Reușita începe de la o bună comunicare și colaborare între beneficiar, proiectant, designer și echipele noastre de ingineri. Ne asigurăm că înțelegem nevoile clientului și că la final proiectul său a fost realizat exact așa cum și l-a imaginat la început. Datorită experienței îndelungate în domeniu și a unui bun management de proiect, putem asigura livrarea proiectele la timp și în condițiile contractuale stabilite de la început.”

Din aceste motive, Verbau a devenit în timp „partenerul de încredere în construcții”, un motto care stă la baza tuturor proiectelor desfășurate, fiind promisiunea și garanția calității serviciilor oferite de către echipa de specialiști a companiei.

Serviciile oferite de Verbau România

Compania își desfășoară activitatea pe baza a două categorii principale de servicii: consultanță în construcții și antrepriză. Pe segmentul de consultanță, echipa de specialiști lucrează alături de client încă din faza de proiectare, urmărindu-se etapele de realizare, de avizare și autorizare ale proiectului. Experiența bogată a inginerilor și muncitorilor companiei este foarte importantă, deoarece, încă de la început, un proiect bine gândit poate să economisească multe resurse financiare și de timp.  Optimizarea costurilor este un aspect avut în vedere de fiecare dată, iar echipa de diriginți de șantier autorizați poate superviza toate tipurile de lucrări întâlnite pe parcursul desfășurării proiectului: construcții, instalații sanitare, termice, ventilații, electrice și edilitare.

„Un investitor, fără experiență în construcții, nu va ști neapărat ce companie este cea mai potrivită pentru el, deoarece îi lipsesc cunoștințele tehnice pe baza cărora ar putea să ia o decizie, și acolo intervenim noi. Îl ajutăm să aleagă constructorul sau antreprenorul general potrivit. Apoi urmărim desfășurarea contractelor comerciale, asigurăm o echipă de management de proiect dedicată pentru supravegherea permanentă a șantierului, urmărim calitativ și cantitativ lucrările și oferim, prin specialiștii noștri, asistență de specialitate în alegerea celor mai potrivite soluții tehnice și în soluționarea situațiilor care pot apărea pe șantier”, afirmă domnul Alexandru-Ede Somogyi, Director General, Verbau România.

Cel de-al doilea segment important de servicii este cel de antrepriză. Compania are capacitatea de a prelua un proiect de la prima schiță până la ultimul obiect de decor, realizându-se astfel predarea la cheie. În funcție de necesitățile clientului pot fi realizate lucrări de proiectare și de infrastructură (terasamente și fundații), pardoseli industriale, lucrări de zidărie și compartimentări interioare, finisaje, instalații sanitare, HVAC și de protecție la incendiu, sisteme de alimentare cu apă, canalizare, amenajări exterioare cuprinzând drumuri, parcări, spații verzi, împrejmuiri etc.

În ceea ce privește serviciile de Design & Build sau cele de Fit-Out, Verbau pune la dispoziția clientului o echipă în care arhitectul și constructorul colaborează direct și au scopul comun de a optimiza termenele de livrare și costurile, precum și asigurarea calității superioare a construcțiilor.  Diviza de Fit-Out este specializată în livrarea proiectelor la cheie în domenii variate, precum rețele de magazine, spații de birouri sau studiouri de radio și televiziune.

Calitatea serviciilor oferite este garantată de certificatele internaționale obținute, precum ISO 9001: 2008 – sistemul de management al calității, ISO 14001: 2004 – sistemul de management de mediu și OHSAS 18001: 2007 – sistemul de management al securității ocupaționale.

Avantajele competitive ale companiei

Unul din principalele avantaje competitive ale Verbau România îl reprezintă vasta experiență în domeniul construcțiilor, susținută de buna pregătire profesională a echipei de angajați, unii dintre ei cu experiență de peste 20 de ani în acest domeniu. Evidențiind cât de importantă este experiența profesională și cunoștințele acumulate până în prezent, domnul Somogyi susține că: „În domeniul nostru, simplul fapt că te-ai mai întâlnit cu o anumită situație și ai o rezolvare imediată a unei probleme poate să economisească foarte mult timp și foarte mulți bani.” Și asta o dovedesc numeroasele proiecte în care compania a fost implicată, succesul datorându-se în mare parte echipei de specialiști și calității muncii prestate.

Piața de consultanță în antreprenoriat general și construcții începe să se dezvolte din punct de vedere al creșterii calității serviciilor oferite clienților. Verbau este implicată în această direcție, profesionalismul și seriozitatea fiind cele două caracteristici care fac diferența, în sens pozitiv, între companie și multe dintre societățile concurente.

În prezent, Verbau România dispune de 3 arhitecți, 10 ingineri cu experiență și o echipă de 20 de muncitori de înaltă calificare, având mijloacele și tehnica de producție certificate la nivel european. Compania a dezvoltat și o colaborare de practică și internship cu Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, prin intermediul căreia studenții au posibilitatea de a vizita un șantier și de a dobândi experiență și cunoștințe pragmatice în domeniul ales.

Investiții efectuate și rezultate financiare

Anul trecut, o serie de parteneriate noi și de lungă durată au fost încheiate cu investitori importanți, acestea contribuind semnificativ la stabilitatea și siguranța companiei. Pentru anul acesta, un obiectiv important este implementarea unei investiții proprii ce va consta în edificarea unui sediu de birouri, execuția propriu-zisă urmând a fi demarată în această vară, iar finalizarea fiind planificată pentru ultima parte a anului 2019. Totodată, ca urmare a feedback-ului pozitiv primit din partea colaboratorilor pentru lucrările executate, conducerea are în vedere efectuarea unor investiții pentru majorarea și îmbunătățirea capacității tehnice și tehnologice, concomitent cu instruirea personalului. Pe viitor, se urmărește diversificarea gamei de servicii prin dezvoltarea unei linii de producție de mobilier pentru birouri și magazine.

„Pe termen lung urmărim să menținem și, dacă se poate, chiar să dezvoltăm nivelul de pregătire profesională a angajaților noștri, cu accent deosebit pe formarea tinerilor specialiști în domeniu. Considerăm că acest factor, alături de folosirea mijloacelor tehnice și a tehnologiilor performante, poate să ne asigure în continuare  succesul în domeniul în care activăm”, a continuat domnul Alexandru-Ede Somogyi, Director General, Verbau România.

În ceea ce privește rezultatele financiare, anul 2017 a fost unul mediu pentru Verbau, un an în care au fost continuate colaborările cu partenerii tradiționali și au fost încheiate parteneriate noi cu rezultate care se vor vedea în viitorul apropiat. Pentru anul 2018, conducerea estimează ușoare creșteri din punct de vedere economic, față de anul anterior.