VERBUND funizeza Automobile Dacia electricitate

VERBUND va furniza pentru Automobile Dacia electricitate și certificate verzi

11.10.2019

VERBUND a anunțat că va furniza pentru Automobile Dacia S.A. electricitate și certificate verzi de la centralele eoliene din România. Cooperarea dintre VERBUND, cea mai mare companie de electricitate din Austria, și filiala Renault, Automobile Dacia S.A., a început pe data de 1 iulie 2019.

VERBUND va furniza energie eoliană de la parcul din Casimcea

În cadrul acestui parteneriat, VERBUND va furniza energie eoliană de la parcul eolian din Casimcea, România. Mai exact, este vorba de 344 GWh. În plus, compania va furniza și 149.000 certificate verzi.

Tranzacția a fost încheiată în contextul parteneriatului strategic dintre VERBUND și Axpo Energy Romania.

Automobile Dacia, cel mai mare angajator din România

Compania Automobile Dacia S.A. este o filială a Grupului Renault. Compania are sediul la Mioveni și puncte de lucru în județul Argeș în localitățile:

  • Oarja
  • Pitești
  • Merișani
  • Contești
  • Ștefănești

Automobile Dacia mai deține puncte de lucru și în Titu și București. Compania are peste 14.000 de angajați, fiind cel mai mare angajator din industria română.

Anul trecut, Automobile Dacia a avut o cifră de afaceri de 5,3 miliarde de euro în 2018 (+6.8% față de 2017).

Automobile Dacia S.A. va trece la energia electrică din surse regenerabile, furnizată de VERBUND, pentru producția acesteia de automobile și componente.

”În primul an al cooperării, cele două companii au convenit cu privire la un volum al livrărilor de 344 GWh sau 149.000 de certificate verzi de la centralele eoliene VERBUND din Casimcea”, a anunțat compania.

Compania austriacă VERBUND

VERBUND este cea mai mare companie de electricitate din Austria și unul dintre cei mai importanți producători de hidroenergie din Europa.

Compania exploatează unul dintre cele mai mari parcuri eoliene pe uscat din Europa, la Casimcea, lângă coasta română a Mării Negre. Parcul deține 88 turbine eoliene și are o capacitate totală instalată de 226 MW.

În  2017, compania a început să furnizeze clienților finali din România, din segmentul industrial, prin intermediul parteneriatului strategic cu Axpo Energy Romania.

Citește și Tax & Finance Forum 2019 ajunge la Sibiu

 

Citiți și despre:

O părere la “VERBUND va furniza pentru Automobile Dacia electricitate și certificate verzi

  1. Pingback: Resursele de energie ale Romaniei 2019 - Date INS | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.