Stiri: Logistica

Inmatricularile noi de vehicule rutiere 2021

Verificări RAR 2019: Ce nereguli s-au găsit?

04.09.2019

Verificări RAR 2019. Nu mai puțin de 1700 de vehicule care au fost verificate tehnic în trafic de la începutul acestui an de inspectorii RAR prezentau pericol iminent de accident. Registrul Auto Român a verificat din punct de vedere tehnic în trafic, în primele șase luni ale acestui an, 33508 vehicule, în toată ţara.

Verificări RAR 2019. Ce probleme au găsit inspectorii RAR?

În urma controalelor inspectorii RAR au constatat deficiențe tehnice majore și/sau periculoase la 15.235 de vehicule (45,47%), declarate neconforme.

Cele mai des întâlnite deficiențe tehnice au fost la:

  • instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare (26,73%)
  • emisii poluante (21%)
  • punţi, jante, anvelope şi suspensie (11,56%)
  • vizibilitate (12%)
  • sisteme de frânare (4%)
  • sisteme de direcţie (1,5%).

Verificări RAR 2019. Probleme legate de inspecția tehnică periodică

Două procente dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).

Aproape 11.000 de amenzi contravenţionale

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, în prima jumătate a anului 2019 au fost aplicate aproape 11.000 de amenzi contravenţionale și au fost retrase 8.689 de certificate de înmatriculare.

Verificări RAR 2019. Reţinerea certificatului de înmatriculare

În situaţia în care una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele RAR din ţară.

Ce spun reprezentanții Registrului Auto Român?

”Rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni”, anunță Registrul Auto Român..

.

Citește și Restaurant Hercule Suceava. Ștefan Mandachi deschide un nou restaurant Hercule. Astfel, lanțul de restaurante grecești de tip fast-food fondat de omul de afaceri Ștefan Mandachi va avea o nouă unitate