Compania lansează primul proiect green, cu scopul de a-și câștiga independența energetică și de a reduce emisiile de dioxid de carbon. VEROTHERM a reușit să își mențină ritmul accelerat de creștere a vânzărilor datorită capacității de producție și a stocurilor de materiale deținute, în pofida provocărilor cu care s-a confruntat piața materialelor de construcții. Creșterea pieței de DYI, continuarea proiectelor majore de construcții la nivel local, inclusiv pe segmentul rezidențial, precum și programele pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor, toate acestea au avut un impact pozitiv asupra volumului de vânzări ale companiei.
În momentul de față, VEROTHERM produce sisteme complete de termoizolație – polistiren expandat, polistiren grafitat și mortare uscate, fiind singurul brand cu capital integral românesc de producție din această nișă. Pentru a se adapta la modificările continue din piață și pentru a răspunde cererii tot mai mari, compania a început să investească în retehnologizarea capacității de producție, la sfârșitul anului 2021 și începutul anului 2022.
VEROTHERM produce sisteme complete de termoizolație – polistiren expandat, polistiren grafitat și mortare uscate, fiind singurul brand cu capital integral românesc de producție din această nișă
„Național, livrăm în mod curent la clienții noștri pe o rază de aproximativ 400 km de Râmnicu Vâlcea, unde avem fabrica de producție. Internațional, livrăm în Italia, Bulgaria și Franța. Urmărim o extindere în perioada imediat următoare, prin deschiderea a două depozite proprii de materiale de construcție, în nordul Italiei”, ne-a declarat Ing. Vicențiu Mocanu, General Manager VEROTHERM.
Proiectul rezidențial VEROTHERM VILLAS
Din anul 2020, VEROTHERM a inițiat stadiul de proiect al următorului său obiectiv – cartierul rezidențial VEROTHERM VILLAS, cu aproximativ 350 de case.
Poziționarea excelentă, zona liniștită, intimitatea și siguranța sunt câteva din beneficiile ansamblului rezidențial. Oamenii din spatele proiectului – fondatorul VEROTHERM, Vicențiu Mocanu, și nepotul său, Alexandru Cremene – nu au făcut rabat de la calitate, punând accent pe materialele solide de construcție: casele sunt din beton și cărămidă, putând fi astfel locuite de la o generație la alta.
„VEROTHERM VILLAS îmbină perfect avantajele unei locuințe ușor accesibile cu siguranța și liniștea date de o comunitate în formare și se remarcă prin arhitectura modernă, calitatea superioară a construcției și o infrastructură rutieră gândită până la ultimele detalii. Complexul va avea spații comerciale, locuri de joacă și alei asfaltate. Având în vedere nevoile diverse ale viitorilor membri ai comunității, au fost dezvoltate două tipuri de case: cu etaj și pe parter. Vilele vor fi livrate în stadiul complet de finisare, cu încălzire în pardoseală, cu băile complet utilate și pardoselile din toate încăperile”, precizează Ing. Vicențiu Mocanu.
VEROTHERM VILLAS îmbină perfect avantajele unei locuințe ușor accesibile cu siguranța și liniștea date de o comunitate în formare
Echipa VEROTHERM VILLAS lucrează cu cei mai buni profesioniști din domeniu, motiv pentru care a decis extinderea proiectului, ajungând astfel la un total de 350 de case aflate în dezvoltare.
Portofoliul de produse al VEROTHERM
În prezent, VEROTHERM produce polistiren, mortare uscate și alte materiale de construcții. În funcție de densitate, compania produce tipuri variate de polistiren, cu indicații specifice de utilizare și domenii de aplicare.
Astfel, polistirenul expandat ignifugat tip EPS50 se poate aplica pe suport de beton, cărămidă, tencuială var-ciment, beton celular autoclavizat, OSB sau lemn, fiind recomandat a fi utilizat în termo şi fono izolațiile construcțiilor civile sau industriale noi, precum și a construcțiilor vechi supuse reabilitării interioare.
Polistirenul expandat ignifugat tip EPS60 poate asigura termoizolaţia la şarpante din lemn, plafoane suspendate sub acoperişuri sau sub planşee dispuse peste spaţii reci, izolaţia pereţilor despărţitori, pereţi exteriori în structuri uşoare, între grinzi sau corni în sistem protejat, la rosturi de dilataţie, în timp ce polistirenul expandat ignifugat tip EPS70 se poate aplica pe suport de beton, cărămidă, tencuială var-ciment, beton celular autoclavizat, OSB sau lemn.
Plăcile termoizolante din granule de polistiren expandat, gama EPS 70, se folosesc sub forma panourilor termoizolante pentru fațade ventilate și fațade sistem ETICS (sisteme termoizolante la exteriorul clădirilor).
Plăcile termoizolante din granule de polistiren expandat ignifugat tip EPS100 pentru clădiri se folosesc pentru spații cu încărcare statică redusă și medie, terase necirculabile, fațade sistem ETICS, sisteme termoizolante la exteriorul clădirilor.
Polistirenul expandat ignifugat tip EPS 120 și 150 se folosesc sub forma panourilor termoizolante. Se recomandă utilizarea lor în termo și fono izolațiile construcțiilor civile sau industriale noi și a construcțiilor vechi supuse reabilitării.
Plăcile termoizolante din granule de polistiren expandat pentru clădiri, fabricate din materie primă ignifugată din gama EPS 150 se folosesc și în spații cu încărcare mecanică grea, la terasele circulabile, acoperișuri sau pardoseli cu trafic mediu (industrial).
Polistirenul expandat ignifugat tip EPS 200 poate fi folosit în plus și la terasele circulabile, acoperișuri sau pardoseli cu trafic mediu (industrial).
Polistiren grafitat, cel mai inovator produs din portofoliul companiei
Capacitatea de producție anuală a VEROTHERM este de 700.000 mc de EPS și 100.000 tone de adezivi.
Polistirenul grafitat, cel mai nou produs din portofoliu, este un polistiren expandat în care perlele de stiren sunt învelite într-un strat de grafit, cu scopul de a crește rezistența termică a stratului termoizolant. EPS-ul grafitat are un coeficient de transfer termic cuprins între 0,029-0,033 W/mK, fiind cel mai bun izolator termic din industrie.
Aceste produse cu calități deosebite au putut fi obținute datorită investițiilor continue, care au permis extinderea capacității de producție, dar și o eficientizare a activității.
Capacitatea de producție anuală a VEROTHERM este de 700.000 mc de EPS și 100.000 tone de adezivi
„Cele mai recente investiții în tehnologizarea fabricii de producție au constat în achiziția unui expandor marca Hirsch de mare precizie și a unei linii complet automate de debitat și ambalat. De asemenea, intenționăm să eficientizăm livrarea produselor către clienți, prin achiziția a 4 tiruri noi, bugetând în acest sens o investiție de circa 900.000 de euro pentru 2022”, continuă Managerul General.
Întrucât calitatea joacă un rol esențial, produsele VEROTHERM sunt certificate pentru îndeplinirea cerințelor standardelor ISO 9001, 14001, 18001, SR EN 13163, SR EN 13172, SR EN 13499, CAM ITALIA. În fabricile de producție VEROTHERM activează mai mult de 50 de angajați, majoritatea fiind în echipă încă de la început. Pentru a se asigura că produsele realizate de companie respectă cele mai înalte standarde de calitate, echipa VEROTHERM este instruită periodic, astfel încât clientul final să primească întotdeauna produse premium, adaptate nevoilor sale.
VEROTHERM urmărește independența energetică
Pe fondul crizei energetice, VEROTHERM lansează primul proiect green, cu scopul de a-și câștiga independența energetică și de a reduce emisiile de dioxid de carbon, contribuind astfel la reducerea costurilor și la creșterea calității aerului pentru locuitorii din zonă, printr-o abordare conștientă a mediului înconjurător.
Ambele faze ale acestui proiect au fost lansate în luna mai 2022 și vor cuprinde 420 de panouri fotovoltaice cu o capacitate instalată de 150kw și o stație dublă de încărcare rapidă pentru mașini electrice și plug-in hibrid de 22 kw, investiția totală ridicându-se la peste 175.000 de euro.
În termeni tehnici, sistemul cuprinde un invertor hibrid dual, un invertor on grid, acumulatori pentru stocarea energiei din producția proprie, panouri fotovoltaice, aparatură de ultimă generație, precum și o stație dublă de încărcare rapidă pentru mașini electrice și hibrid plug-in.
Beneficiile folosirii energiei regenerabile în activitatea de bază a VEROTHERM se vor traduce astfel în costuri reduse, protecția mediului, precum și câștigarea în mod treptat a independenței energetice
„Criza energetică, precum și impactul emisiilor de dioxid de carbon asupra mediului înconjurător reprezintă o preocupare majoră pentru noi și ne dorim să ne îndreptăm treptat spre o filosofie eco-friendly, pentru un business cu adevărat sustenabil. Încă din anul 2020 am început să lucrăm cu specialiști în domeniu pentru dezvoltarea acestui proiect, care presupune utilizarea energiei regenerabile, cu scopul de a crea un mecanism de independență energetică pentru fabrica noastră. Proiectul depus pentru programul Electric-up demarat de Ministerul Energiei a fost aprobat în 2021 și va fi implementat luna aceasta, noi începând deja în primă fază implementarea investiției proprii în panouri fotovoltaice. Ne propunem, astfel, să obținem energie electrică pentru consum propriu și să stocăm energia neconsumată în baterii pentru menținerea în funcțiune a consumatorilor vitali”, mai spune Vicențiu Mocanu.
O stație de încărcare ușor accesibilă
Proiectul include și o stație de încărcare pentru mașini electrice și hibrid plug-in, pusă în mod gratuit la dispoziția comunității, care va fi amplasată într-o zonă marcată și semnalizată corespunzător, fiind ușor accesibilă, indiferent de oră sau zi. Aceasta va aduce și o facilitate pentru persoanele cu dizabilități, care vor avea posibilitatea de a-și regla nivelul cablurilor de încărcare. Fiind o stație de tip fast charge, automobilele se vor putea încărca în mai puțin de 35 de minute de la 20% la 80%.
În plus, trebuie menționat că VEROTHERM reciclează toate materialele de tip EPS de la companii și persoane fizice.
„Această stație de încărcare o să fie amplasată și delimitată special cu două locuri de parcare într-o zonă care să ofere acces gratuit, indiferent de oră sau zi, tuturor posesorilor privați de autovehicule full electrice sau hibrid plug-in. Aceste locuri vor fi marcate și semnalizate corespunzător, chiar și pe platformele online existente”, conform reprezentantului companiei.
Implicarea în comunitatea vâlceană
Chiar dacă preocuparea pentru dezvoltarea afacerii ocupă un loc central în activitatea managementului companiei, VEROTHERM nu uită cât de important este să sărbătorească momente speciale în comunitate. Astfel că de 1 iunie, compania s-a implicat în organizarea unei petreceri pentru a oferi un strop de bucurie copiilor din comunitatea vâlceană.
VEROTHERM nu uită cât de important este să sărbătorească momente speciale în comunitate
„La evenimentul cu intrare gratuită pe care l-am organizat pentru copii și părinți deopotrivă la Baza Sportivă FC Oltenia, copiii s-au jucat fotbal, au mâncat, s-au bucurat de viață așa cum știu ei, de multe ori mai bine ca noi. Am fost impresionat de toate jocurile lor, dar am fost emoționat de prezența copiilor ucraineni, care ne-au demonstrat încă odată ce înseamnă să te poți bucura de viață, chiar și atunci când primești lecții grele de mic! Au fost peste 450 de copii și părinți, fie de la grupul sportul FC Oltenia, fie de la grupurile de învățământ vâlcene”, afirmă reprezentantul VEROTHERM.
VEROTHERM își setează obiective îndrăznețe
În 2021, VEROTHERM a înregistrat venituri totale de aproximativ 10 milioane de euro, față de 3,8 milioane de euro în anul precedent. Compania a vândut peste 300.000 mc de polistiren și are ca țintă pentru anul în curs o creștere a vânzărilor cu 35%. Până în acest moment se pare că acest obiectiv va fi atins, întrucât în primele trei luni ale anului 2022 VEROTHERM a dublat cifra de afaceri, dar și profitul operațional.
„Observăm o creștere importantă a afacerilor companiei și în primele luni ale acestui an față de aceeași perioadă a anului trecut și sperăm să menținem acest ritm. Optimismul este însă unul rezervat, întrucât sunt mai multe variabile de care trebuie să ținem cont, mai ales în contextul geopolitic actual. Totodată, trebuie să urmărim cu atenție evoluția prețurilor la materiile prime pentru a ne putea ajusta oferta și a răspunde rapid cerințelor din piață, oferind în continuare produse de calitate superioară”, a declarat, în încheiere. Ing. Vicențiu Mocanu, General Manager VEROTHERM.
Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/hoffmann-group-ofera-eficienta-maxima-in-achizitii-si-aprovizionare/