Slide

Stiri: Energie

Vestmoldtransgaz a primit licența de transport al gazelor prin gazoductul Iași – Ungheni

06.01.2015

Consiliul de Administrație al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) din Republica Moldova a emis astăzi o hotărâre prin care a decis să elibereze, la cerere, întreprinderii de stat Vestmoldtransgaz o licență pentru transportul gazelor naturale.

Compania va presta, în baza licenței, serviciul de transport al gazelor naturale prin intermediul gazoductului Iași – Ungheni pe care îl gestionează.

Licența a fost acordată pe un termen de 25 de ani.

Vestmoldtransgaz este a doua întreprindere din Republica Moldova care va deține licență pentru transportul gazelor naturale.

Întreprinderea de stat a fost creată în temeiul unei hotărâri de Guvern în luna iunie a anului trecut. Aceasta are sarcina de a asigura întreținerea segmentului gazoductului Iași – Ungheni de pe teritoriul Republicii Moldova și a stației de măsurare a gazelor, precum și de a efectua, la necesitate, reparații capitale a acestor active.

Construcția gazoductului Iași – Ungheni, cu o lungime de 44 km, a fost finalizată în luna august a anului 2014 și a costat 26 milioane euro.