Stiri: Energie

ALPLA preia Wolf Plastic

BERD preia Vestmoldtransgaz. Tranzacţia, aprobată de Consiliul Concurenţei

30.07.2021

BERD preia compania Vestmoldtransgaz. Consiliul Concurenţei a aprobat operaţiunea prin care Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) preia o parte din capitalul social al companiei Vestmoldtransgaz SRL. În urma acestei tranzacţii, Vestmoldtransgaz SRL va fi deţinută de Eurotransgaz SRL şi BERD. Consiliul Concurenţei a apreciat că ”această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească”.

Eurotransgaz

Eurotransgaz SRL, companie constituită în Republica Moldova, este deţinută de Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale Transgaz SA. Eurotransgaz SRL desfăşoară activităţi de producere, stocare, transport, distribuţie şi furnizare a gazelor naturale, transport prin conducte, depozitări, precum şi activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management. BERD a fost fondată cu scopul de a sprijini tranziţia către economia de piaţă şi promovarea iniţiativei private şi a spiritului antreprenorial în ţările în care este activă.

BERD este autorizată de către membrii săi să utilizeze o gamă largă de instrumente financiare, printre care investiţii de capitaluri proprii în întreprinderi din sectorul privat.

Activitatea Vestmoldtransgaz

Vestmoldtransgaz SRL este operator de transport şi de sistem al gazelor naturale, licenţiat în acest sens în Republica Moldova, fără însă a desfăşura activităţi în prezent.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Citeşte şi Saint Gobain vrea să preia Duraziv. Ce anunț a făcut Consiliul Concurenţei?