Stiri: Companii

via transilvanica maraton

Competiția sportivă Via Transilvanica Maraton va avea loc pe 18-19 iunie

16.06.2021

Via Transilvanica Maraton. Datacor este o companie 100% românească, integrator de soluții inovatoare de comunicații. Compania activează de 19 ani pe piața din România. Începând cu anul 2020, Datacor a devenit partener de drum al Asociației Tășuleasa Social. Parteneriatul a vizat proiectul Via Transilvanica – drumul care pornește de la Putna și se întinde până la Drobeta-Turnu Severin. Compania Datacor a asigurat amenajarea a 21 kilometri ai traseului Via Transilvanica din județul Bistrița-Năsăud.

„Ne bucurăm că am finalizat “traseul școală” din Via Transilvanica, de la Ciosa la Lunca Ilvei, traseu pe care l-am și sponsorizat. Am sărbătorit reușita cum se cuvine la noul nostru sediu din Bistrița, unde am amenajat și un mic colț de Via Transilvanica cu două borne superbe. Mulțumim Asociației Tășuleasa Social pentru că ne-a primit ca voluntari în campusul lor, credem că am fost destul de vrednici și am lăsat în urmă un proiect foarte frumos. Ne uităm cu optimism către următorul nostru proiect comun, și anume Via Transilvanica Maraton, de pe 18-19 Iunie, care va avea loc fix pe acest minunat traseu-școală“, a declarat Bogdan Bilegan, CEO-ul Datacor.

Via Transilvanica Maraton

Astfel, Datacor duce mai departe parteneriatul cu Asociația Tășuleasa Social și lansează competiția sportivă Via Transilvanica Maraton. Această competiție va avea loc pe 18-19 iunie. Menținându-și angajamentul asumat, Datacor își propune reducerea emisiilor de carbon generate de activitatea sa. Totodată, compania anunță noi investiții în capacitățile de producție de energie din surse regenerabile.

În parteneriat cu Asociația Tășuleasa Social, Datacor a inaugurat o nouă porțiune de 20 de km a tronsonului turistic Via Transilvanica. În plus, Datacor a lansat și competiția sportivă Via Transilvanica Maraton, care va avea loc pe acest traseu pe 18-19 iunie.

Ce categorii va include competiția?

Via Transilvanica Maraton va include 4 categorii:

  • maraton
  • semimaraton
  • ultramaraton
  • mountain-bike.

„Credem că, prin tot ceea ce facem, putem avea un impact pozitiv în comunitate. Direcțiile spre care sunt orientate acțiunile noastre de responsabilitate socială sunt: natură, sănătate și sport. Este important pentru noi să protejăm mediul înconjurător și ne dorim ca acest lucru să se reflecte cât mai mult și în felul în care ne desfășurăm activitatea.

Ne dorim ca dezvoltarea companiei să fie cât mai sustenabilă, astfel, în strategia companiei, avem un plan pe cinci ani de reducere a emisiilor de carbon generate de activitatea noastră. Vom continua investițiile în capacități de producție de energie din surse regenerabile, înnoirea parcului auto și proiecte de împăduriri împreună cu ONG-uri locale. Obiectivul acestui plan este ca în 5 ani să avem zero emisii de carbon.“, a explicat Bogdan Bilegan.

Citește și Evenimentul „reTAG – a retail, FMCG & e-commerce conference for the modern world” are loc pe 17 iunie 2021