Stiri: Companii

VIG intră pe piața de asigurări din Republica Moldova

03.02.2014

Vienna Insurance Group intră pe piața de asigurări din Republica Moldova, în urma unui contract de achiziție a 94% din compania de Asigurări-Reasigurări Donaris Group. Modova a devenit astfel al 25-lea stat în care compania austriacă de asigurări este prezentă.

„Odată cu intrarea pe piaţa din Moldova, am mărit reţeaua Grupului Vienna Insurance Group la 25 de ţări şi am acoperit una din ultimele pete albe de pe harta noastră geografică a Europei Centrale şi de Est“, a declarat Peter Hagen, directorul general al Vienna Insurance Group.

Potrivit lui, compania Donaris va oferi o platformă eficientă pentru poziționarea VIG pe piaţa de asigurări din Moldova.

Asiguratorul Donaris a fost fondat în anul 1998 și are sediul în Chișinău. Compania a realizat în prima jumătate din 2013 prime subscrise de 2,8 milioane euro, în creștere cu aproximativ 9 procente, comparativ cu nivelul din primele șase luni ale anului 2012. Dintre aceste prime, 80% provin de pe segmentul asigurărilor auto.

Compania  are la ora actuală aproximativ 120 de angajați, 50 de angajaţi în sediul central şi alţi 70 în filiale.

Vienna Insurance Group (VIG) deține o experienţă de 190 de ani în domeniul asigurărilor și are aproximativ 23.000 de angajaţi.