Stiri: Constructii

Vilă, monument istoric, vândută cu peste 4 milioane de euro

09.10.2014

DTZ Echinox a intermediat tranzacționarea unei vile situată în centrul Bucureştiului la o valoare ce depășește 4 milioane de euro. Potrivit Ministerului Culturii și Patrimoniului Național, vila este monument istoric, iar clădirea a fost construită în anul 1930 şi reconsolidată și restaurată complet după anul 2000.

Suprafața totală construită depășește 2.200 metri pătraţi, iar terenul aferent este de apromimativ 1.000 metri pătraţi. Vila dispune de numeroase spații de parcare și zone de relaxare. Proprietatea oferă cumpărătorului, pe lângă valoarea arhitecturală a fațadei și a interioarelor, un spațiu generos și funcțional, flexibil în ceea ce privește destinația finală a clădirii.

„Această tranzacție a fost una atipică, clientul fiind impresionat de proprietate și achiziționându-o într-un timp record. În general, pentru achiziționarea unei proprietăți de lux procesul de ofertare și de selecție este îndelungat și formalizat, ajungând uneori la doi, trei ani”, a afirmat Raluca Plaviță, Senior Consultant DTZ.

Per total, compania de consultanță imobiliară a intermediat în primele trei trimestre ale acestui an tranzacții de vânzare pe segmentul rezidențial de lux a căror valoare cumulată depășește 8 milioane de Euro. Vânzările pe acest segment au înregistrat o creștere de 100% față de același interval al anului 2013.

Comparativ cu anii anteriori, cei mai activi clienți pe acest segment au fost, pe lângă beneficiarii direcți ai imobilelor, și investitori locali, aceștia optând atât pentru vile, cât și pentru apartamente în imobile noi, situate în zona de nord a capitalei. Bugetele pentru achiziționarea unor astfel de proprietăți de top încep de la 250,000 de euro și pot ajunge până la câteva milioane de euro în cazul vilelor poziționate în locații exclusiviste.