Stiri: Constructii

Premier Energy vrea să preia CEZ Vânzare.

VilboCeram vrea să preia mai multe companii din grupul Ideal Standard

27.12.2023

VilboCeram vrea să preia mai multe companii din grupul Ideal Standard. Consiliul Concurenţei a anunțat că analizează tranzacția prin care VilboCeram GmbH intenționează să preia Ideal Standard MENA Midco Limited, Ideal Standard International N.V., Ideal Standard Holdings (BC) Italy S.r.l. și Ideal Standard Holdings (BC) Germany GmbH.

Activitatea VilboCeram

VilboCeram GmbH, Germania, este un producător de ceramică care proiectează, produce și distribuie în principal ceramică sanitară, veselă și accesorii pentru casă în numeroase țări.

În România, grupul este activ prin intermediul companiei Mondial S.A., care operează o unitate de producție de obiecte sanitare din ceramică și care comercializează, de asemenea, produse sanitare din ceramică sub mărcile Villeroy & Boch și Mondial pe piața din România.

Companiile achiziționate

Companiile achiziționate (Ideal Standard MENA Midco Limited, Ideal Standard International N.V., Ideal Standard Holdings (BC) Italy S.r.l. și Ideal Standard Holdings (BC) Germany GmbH fac parte din grupul Ideal Standard, care produce și comercializează produse pentru baie în Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord. În România, grupul Ideal Standard realizează venituri prin intermediul reprezentanței locale, Ideal Standard Vidima AD.

Legea concurenței

Conform prevederilor Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Citește și Mini-Farm preia nouă farmacii. Anunțul făcut de Consiliul Concurenței