Stiri: Companii

Vinaria Purcari

Vinăria Purcari, decizie importantă

05.08.2020

Vinăria Purcari a luat o decizie importantă. Compania a anunţat că îşi vinde participaţia de 31,4% pe care o deţine în Glass Container Company către elveţienii de la Vetropack Group. Grupul Vetropack este unul dintre principalii producători de ambalaje din sticlă pentru industria alimentară şi a băuturilor din Europa. Grupul are instalaţii de producţie şi birouri de vânzări şi distribuţie în Elveţia, Austria, Cehia, Croaţia, Slovacia, Ucraina şi Italia.

Purcari este deţinută integral de producătorul de vinuri Purcari Wineries PLC.

Vinăria Purcari. Anunţul transmis de companie

”Vinăria Purcari SRL, entitatea deţinută 100% de către Purcari Wineries PLC, a intrat pe data de 31 iulie 2020 în tranzacţia de vindere a participaţiei minoritare de 31,415% deţinute în Glass Container Company SA către Vetropack Group, o corporaţie elveţiană lider în industria ambalajului de sticlă din Europa”, conform Purcari.

Preţul tranzacţiei nu a fost făcut public

Părţile au decis să nu facă public preţul tranzacţiei.

Vânzarea respectivă urmează a fi definitivată în noiembrie 2020 şi este subiect al aprobărilor regulatorii oficiale de rigoare.

Vinăria Purcari. Capitalizare de 440 milioane de lei

Producătorul de vinuri Purcari Wineries (simbol bursier WINE) are o capitalizare de 440 milioane lei. Compania a avut în anul 2019 venituri de 199,1 milioane lei. Profitul net raportat a fost de 40,46 milioane lei.

Grupul Purcari este unul dintre principalii producători de vin şi brandy din Europa Centrală şi de Est. Acesta gestionează aproximativ 1.000 de hectare de podgorii şi patru vinării din România şi Republica Moldova: Purcari, Crama Ceptura, Bostavan şi Bardar.

Vinăria Purcari. Cel mai mare exportator de vin din Moldova

Grupul Purcari este cel mai mare exportator de vin din Moldova, cu livrări în peste 30 de pieţe din Europa (Polonia, Cehia, Slovacia, Ucraina, Norvegia, Marea Britanie, etc.), Asia (China, Japonia, Coreea de Sud) şi America (SUA şi Canada).

Începând cu februarie 2018, Purcari a fost listată la Bursa de Valori Bucureşti.

Citeşte şi Rezultate MAM Bricolaj 2020. Afaceri de 17 milioane de lei, în primul semestru