Stiri: Agricultura

Vinăria Purcari, premiată la Bruxelles

11.05.2015

Vinăria Purcari a fost onorată cu 3 medalii la Concours Mondial de Bruxelles, una dintre cele mai prestigioase competiții internaționale din lumea vinurilor. Vinurile premiate sunt Sauvignon de Purcari 2014 – Aur, Pinot Grigio 2014 și  2014 – Argint.

Cu o vechime de peste 20 de ani, Concours Mondial de Bruxelles adună peste 8000 de vinuri din întreaga lume, ce sunt atent degustate și analizate de o echipă de circa 200 de experți din 50 de țări ale lumii.

De asemenea, CMB a fost prima competiție de acest gen care a introdus un riguros sistem post-concurs de monitorizare a vinurilor câștigătoare, astfel încât ele să corespundă standardelor de calitate recunoscute la Bruxelles.

Concours Mondial de Bruxelles şi-a făcut deja o tradiţie să viziteze cele mai vestite regiuni producătoare de vin, organizând concursuri la Lisabona, Maastricht, Bordeaux, Valencia, Palermo, Luxembourg şi Guimarães. În 2015, gazda competiției a fost orașul Jesolo, Italia.

În acest an, Rosé de Purcari 2014 a mai luat o medalie de bronz la concursul internațional de vinuri din Franța – Challenge International du Vin.