Stiri: Companii

Vinci Energies preia Frigotehnica

Vinci Energies preia Frigotehnica

17.11.2021

Vinci Energies preia Frigotehnica. Consiliul Concurenței a autorizat tranzacţia prin care Vinci Energies S.R.L. a preluat companiile Frigotehnica S.A., Eco Clima Industrial S.R.L. și Frigotehnica EOOD, Bulgaria.

Activitatea Vinci Energies

Vinci Energies S.R.L., parte a grupului Vinci, desfășoară, în principal, operațiuni legate de activități ale holdingurilor. De asemena, Vinci Energies S.R.L. derulează activități pentru instalații mecanice și managementul clădirilor (pază, curățenie, întreținere etc.).

Grupul Vinci este un grup internațional diversificat care realizează următoarele tipuri de operațiuni:

(i) Concesiuni în domeniul infrastructurii și a altor tipuri de concesiuni

(ii) contractări în domeiul tehnologiei informației și al comunicațiilor, în activitățile comerciale legate de infrastructura energetică și de transport

(iii) imobiliare, respectiv proiectarea, livrarea și gestionarea programelor de proprietăți rezidențiale și de afaceri în acest domeniu.

Companiile deţinute de grupul Vinci

Grupul Vinci deţine, în România, companiile Megatech Trading & Consulting S.R.L., Spoting S.A., Stizo Industrial Services S.R.L., Stizo Nuclear S.A, Tiab S.A., Vinci Facilities Romania S.R.L., Atis-Rom S.R.L. şi Axians Infoma Romania S.R.L.

Vinci Energies preia Frigotehnica. Soluţii de răcire

Frigotehnica este un furnizor integrat pentru proiecte la cheie în domeniul soluţiilor de răcire, realizând inginerie de proiect, managementul proiectelor, logistica proiectului, instalarea şi punerea în funcţiune, monitorizarea, mentenanță şi service-ul.

Eco Clima este profilată în proiectarea, execuţia şi montajul echipamentelor şi instalaţiilor frigorifice, oferind soluţii complexe şi complete de refrigerare (comerciale şi industriale).

Frigotehnica EOOD, Bulgaria, îşi desfășoară activitatea, în principal, pe segmentul de refrigerare comercială.

Anunţul făcut de Consiliul Concurenţei

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Citeşte şi Saint Gobain vrea să preia Duraziv. Ce anunț a făcut Consiliul Concurenţei?