Vinurile româneşti au obţinut nouă medalii de aur și 11 medalii de argint în cadrul celei de-a 20-a ediţie a tradiţionalei competiţii mondiale de vin și degustare – „Concours Mondial de Bruxelles”. Per total, în competiţie au fost înscrise peste 8060 de vinuri din 41 de țări producătoare, iar în acest an, juriul a fost format din 310 degustători cu 40 de naționalități diferite, România fiind reprezentată de Sergiu Nedelea, Valentin Ceafalău, Georgel Costache, Constantin Croitoru, Dan Ioan Muntean și Cosmin Popescu.
“Ne bucurăm că vinurile românești au fost apreciate de juriul Concours Mondial de Bruxelles, este un semnal importat pentru cramele din România care au toate șansele să exporte mai mult”, a declarat Horia Crețu, Managing Partner Abel’s Wine Bar, cel mai recent wine bar deschis în centrul istoric al capitalei. „România, deși are crame destul de tinere comparativ cu alte țări europene, are tradiție și dragoste pentru vin. Avem toate datele pentru ca pe termen mediu să devinim unul dintre cei mai mari exportatori din Europa. Peste 90% din etichetele pe care le prezentăm clienților Abel’s Wine Bar sunt vinuri românești, în care cred și pe care le promovăm”, a subliniat Horia Crețu.
„Concours Mondial de Bruxelles” este una dintre cele mai impotante competiţii internațional de vinuri, care are loc anual, începând cu 1994, în cadrul concursului fiind evaluate peste 8000 de vinuri din întreaga lume, în fiecare an.
Cele 9 medalii de aur au fost obținute de:
- Fetească Neagră Egregio 2013 (Vincon)
- Floare de Lună Privat Reserve Fetească Neagră 2013 (Cramele Halewood)
- Floare de Lună Privat Reserve Fetească Albă 2013 (Cramele Halewood)
- Grasă de Cotnari 1982, Vinotecă, (Cotnari)
- Grasă de Cotnari 2000, Vinotecă, (Cotnari)
- Moșia de la Tohani Special Reserve 2011 (Domeniile Viticole Tohani)
- Origini Cabernet Sauvignon 2011 (Budurească)
- Sable Noble Alb 2013 (Crama M1 Atelier Murfatlar)
- Solo Quinta White 2013 (Recaș)