Stiri: Agricultura

Vinurile Vincon, premiate la Competiţia Internaţională Vinitaly

04.05.2015

Vinurile Vincon România au fost premiate la cea de-a 22-a ediție a Concursului Internațional de Vinuri Vinitaly din Verona. Desfășurat la Verona în perioada 12 – 17 aprilie, cel mai mare concurs de vinuri din lume, Vinitaly, a adus în portofoliul Vincon România „Diploma di Gran Menzione” pentru cinci vinuri și Premiul Special „Vinitaly Natione 2015”.

De asemenea, Premiul Special „Vinitaly Natione 2015”, cu care a fost recompensată compania Vincon România, a mai fost acordat producătorilor Der Winzerkeller – Sommerach (Germania) și Casale del Giglio Azienda Agricola – Le Ferriere (Italia).

„Vinitaly Natione 2015” se atribuie producătorului din fiecare țară care reușește să obțină cel mai mare punctaj calculat ca sumă a celor mai ridicate punctaje la trei vinuri recompensate cu „Diploma di Gran Menzione”, cu condiția înscrierii a minimum zece vinuri în concurs.

În cadrul competiției din acest an au fost înscrise aproximativ 3.000 de vinuri, din 32 de țări, Suedia, Japonia și Taiwan participând pentru prima dată.
Un număr de 105 experți a degustat toate probele de vin înscrise, iar în final au fost medaliate doar 75 de vinuri.

„Rezultatele de anul acesta de la Vinitaly confirmă eforturile echipei de oenologi de la Vincon – dl. George Costache, alături de Ing. Perjaru Claudia, Ing. Irimia Ciprian, Ing. Căciulă Diana, Ing. Cogălniceanu Constantin, cât și Nicu Mateescu, Director Vinificație. În plus, la mai puțin de o lună de la lansarea gamei premium de vinuri Rose Far Niente, suntem încântați să adăugăm o a doua medalie, «Diploma di Grand Menzione», alături de Medalia de Aur de la Vinvest, pentru soiul Rose 2014 Huși”, declară Simona Hâncu, Marketing Director Vincon România.

Concursul Internațional de Vinuri Vinitaly este cea mai exigentă competiție de acest gen din lume, care se organizează în fiecare an în Verona.

Cele cinci vinuri recompensate cu „Diploma di Gran Menzione” sunt:

– Fetească Regală 2014 Huși
– Rose 2014 Huși (Rose Far Niente)
– Busuioacă de Bohotin 2014 Huși
– Tămâioasă Românească 2008 Ambrosio
– Tămâioasă Românească 1996 Pietroasa