virusul west nile

Virusul West Nile: 19 noi cazuri de meningită. Cele mai multe sunt în Bucureşti

22.09.2018

Ministerul Sănătăţii a publicat evoluția infecțiilor cu virusul West Nile din ultima săptămână. Astfel, perioada 14 – 20 septembrie, au fost confirmate 19 noi cazuri de meningită sau meningo-encefalită cauzate de virusul West Nile.

În plus, în perioada menţionată, au mai fost înregistrate patru decese, potrivit sursei citate.

Cele mai multe cazuri, în Bucureşti

Din totalul cazurilor nou depistate cele mai multe sunt în Bucureşti. În Capitală, cinci persoane au fost infectate cu virusul West Nile, în ultima săptămână.

S-au înregistrat şi trei cazuri noi în județul Iași, câte două cazuri în Bacău, Bihor și Dolj și câte un caz în Caraș-Severin, Prahova, Galați, Vaslui și Suceava.

215 cazuri şi 25 de decese, per total

Per total, în sezonul 2018, s-au raportat 215 cazuri de meningite sau meningo-encefalite cauzate de infecția cu virusul West Nile. Aceste informaţii au fost furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile.

De asemenea, s-au înregistrat 25 decese la pacienți care prezentau co-morbidități. Din acest număr, în Capitală s-au înregistrat şapte decese.

Virusul West Nile: Patru decese, în ultima săptămână

Cu toate că în săptămâna 14-20 septembrie s-a înregistrat o scădere a cazurilor noi de infectare, din păcate s-au înregistrat patru noi decese.

Numărul cazurilor de infecţie cu acest virus se va reduce

Specialiştii în sănătate publică se aşteaptă că în perioada următoare numărul de infecţii cu virusul West Nile să se reducă.

Şi, în ciuda acestui fapt, specialiştii Ministerului Sănătăţii recomandă populaţiei să nu renunţe la măsurile necesare pentru evitarea infectării cu virusul West Nile.

Mijloace de protecţie împotriva virusului West Nile

Printre aceste măsuri de protecţie se numără mijloacele de protecție fizică a populației pentru evitarea expunerii la înțepăturile țânțarilor, precum protecția mecanică a tegumentelor, utilizarea substanțelor repelente şi montarea de plase de ţânţari la geamurile locuinţelor.

Citeşte şi Agenţia Naţională a Medicamentului va fi reorganizată. Motivul: lipsa medicamentelor

 

Citiți și despre: